Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prancūzijos „Edenred“ leista kontroliuoti „EBV Finance“

Prancūzijos mokėjimo sprendimų grupei „Edenred“ leista įsigyti dviejų fizinių asmenų netiesiogiai valdomos Lietuvos mokesčių paslaugų bendrovės „EBV Finance“ akcijų ir kontrolę, pranešė Konkurencijos taryba.
Piniginė
Piniginė / Vida Press nuotr.

Pasak jos, dėl sandorio nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis ar itin apribota konkurencija rinkoje. „EBV Finance“ teikia mokesčių (PVM ir akcizų) grąžinimo paslaugas transporto įmonėms Lietuvoje ir kitose Europos šalyse.

„Edenred“ prašė per jos kontroliuojamą bendrovę „Arėja“ įgyti 60 proc. „EBV Finance“ akcijų.

Taryba nurodo, kad „Edenred“ grupė visame pasaulyje teikia įvairius mokėjimo sprendimus. „Edenred“ valdomos Danijos „Nikosax“ ir Lenkijos UTA Lietuvoje teikia mokesčių grąžinimo (PVM ir akcizų) bei degalų kortelių paslaugas, be to, „Nikosax“ veikia toje pat rinkoje, kaip ir „EBV Finance“.

Registrų centro duomenimis, bendrovės „Arėja“ akcininkė yra Prancūzijos „Edenred Fleet and Mobility“, o „EBV Finance“ akcininkė – „EBV Group“.

Pastarąją valdo bendrovė „AK Kapitalas“, kurios vienintelis akcininkas yra Valentas Jonušas, ir „Magnus Investments“, kurios vienintelis akcininkas yra „EBV Finance“ direktorius Marius Svidinskas.

M.Svidinskas anksčiau BNS sakė, kad akcijų pardavimo sandorį numatoma baigti šių metų balandį. Jo teigimu, akcijas nuspręsta parduoti, kad „EBV Finance“ galėtų dar greičiau augti, plėstis į kitas Europos šalis, „bei galėtų dar greičiau pasiekti savo tikslą – tapti didziausia šios verslo srities korporacija Europoje“.

Pasak jo, po sandorio užbaigimo „EBV Group“ akcininkų struktūra liks nepasikeitusi – „Magnus investments“ ir „AK Kapitalui“ priklausys po 50 proc. akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius