Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prancūzijos teismas nurodė „Amazon“ apriboti pristatymus dėl saugos priemonių trūkumo

JAV internetinės prekybos milžinei „Amazon“ iškilo grėsmė Prancūzijoje sumažinti veiklą iki minimumo, kai teismas priėmė sprendimą, leidžiantį bendrovei pristatyti tik būtiniausias prekes, kol bus atliekamas darbuotojų rizikų užsikrėsti koronavirusu vertinimas.
„Amazon“
„Amazon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV internetinės prekybos milžinei „Amazon“ iškilo grėsmė Prancūzijoje sumažinti veiklą iki minimumo, kai teismas priėmė sprendimą, leidžiantį bendrovei pristatyti tik būtiniausias prekes, kol bus atliekamas darbuotojų rizikų užsikrėsti koronavirusu vertinimas.

Nantero teismas pareiškė, kad „Amazon France“ „nepripažino savo įsipareigojimų dėl darbuotojų saugumo ir sveikatos apsaugos“, rašoma nutartyje, su kuria susipažino naujienų agentūra AFP.

Kol bus atliekamas grėsmių darbuotojų sveikatai vertinimas, „Amazon“ galės paruošti ir pristatyti tik „maisto, higienos ir medicinos produktų“ užsakymus, nurodė teismas.

Teismo draudimas turi būti įvykdytas per 24 valandas, kitaip „Amazon France“ gali grėsti 1 mln. eurų per dieną baudos.

„Amazon“ turi vieną mėnesį atlikti vertinimą.

Nutarimas priimtas tuo metu, kai visame pasaulyje dėl koronaviruso epidemijos išaugo užsakymų internete skaičius.

Visgi išaugo ir nerimas dėl saugos priemonių, kurių ėmėsi įmonė, o praėjusį mėnesį Jungtinėse Valstijose jau protestavo dešimtys darbuotojų.

„Amazon“ įdarbino tūkstančius naujų darbuotojų, kadangi koronaviruso protrūkio paveiktose šalyse įvedus karantiną, užsakymų skaičius sparčiai auga.

Bendrovė pirmadienį pranešė pasamdžiusi 100 tūkst. naujų darbuotojų Jungtinėse Valstijose, kad patenkintų padidėjusią paklausą, ir ketinanti pasamdyti dar 75 tūkstančius.

Visgi didžiausia „Amazon France“ profsąjunga padavė įmonę į teismą sakydama, kad daugiau nei 100 darbuotojų buvo priversti dirbti neišlaikant tarp jų reikalingo atstumo, nepaisant nuo kovo vidurio įsigaliojusio valstybės draudimo būriuotis.

Praėjusį mėnesį Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire (Briuno Le Meras) apkaltino „Amazon“ darius „nepriimtiną“ spaudimą darbuotojams, kai profsąjungos pranešė, jog mažmenininkė atsisako mokėti darbuotojams, kurie nėjo darbą bijodami užsikrėsti koronavirusu.

„Amazon“ užginčijo teiginius, kad ji nesiėmė pakankamai atsargumo priemonių, sakydama, kad įvedė griežtesnius valymo protokolus ir ėmėsi veiksmų, „kad darbuotojai galėtų išlaikyti reikiamą atstumą vienas nuo kito“.

„Amazon“ teigė ketinanti apskųsti sprendimą, tačiau skundo pateikimas negali sustabdyti sprendimo galiojimo.

„Amazon“, vasario mėnesį įdarbinusi 6,5 tūkst. nuolatinių darbuotojų ir 3,6 tūkst. laikinų darbuotojų šešiose Prancūzijos vietovėse, tvirtino, kad ji tinkamai laikosi saugos standartų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius