Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasidėjo „Pušyno kelio“ perdavimo Vilniaus universitetinei ligoninei procesas

Prasidėjo sanatorijos „Pušyno kelias“ perdavimo į Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) rankas procesas, antradienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Įstaigos pasirašė reorganizavimo dokumentus ir pradėjo perdavimo darbus, kurie, kaip planuojama, bus baigti 2018-ųjų sausio 1-ąją.
Sanatorija „Pušyno kelias“
Sanatorija „Pušyno kelias“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Jau prieš kelis mėnesius Vyriausybė pritarė planui reorganizuoti šią gydymo įstaigą, kuri yra labai reikalinga, ir kurią prijungus prie RVUL bus lengviau užtikrinti stabilų pacientų srautą. Šiuo metu jau yra prasidėjęs reorganizavimo procesas, kurio metu abi gydymo įstaigos turės susikoordinuoti veiksmus ir pasiruošti naujam etapui“, – išplatintame pranešime teigia sveikatos apsaugos ministro patarėjas Darius Kazlauskas.

Pasak jo, iki lapkričio mėnesio dabartinė „Pušyno kelio“ vadovybė turės pateikti finansines ataskaitas, kitus reikalingus dokumentus. O iki metų galo turi būti baigti ruošti ateinančių metų planai, kad nuo sausio 1-osios gydymo įstaiga galėtų dirbti pilnu pajėgumu.

Sanatorijos „Pušyno kelias“ reorganizavimas, prijungiant ją prie RVUL, anot ministerijos, vykdomas siekiant gerinti gydymo paslaugų kokybę ir prieinamumą Vilniaus ir visos Lietuvos gyventojams, sumažinti valdymo ir ūkio išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius