Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 24

Prekybininkai atskleidė, ar kitąmet lentynose išvysime pasibaigusio galiojimo produktus

Ne visi prekybininkai džiugiai sutiko Seimo sprendimą leisti nuo sausio 1 d. prekiauti pasibaigusio galiojimo, bet dar tinkamais vartoti maisto produktais. Kol vieni kalba, kad taip bus iššvaistoma mažiau maisto, o pirkėjams atsiras dar daugiau galimybių įsigyti produktų pigiau, kiti teigia kol kas neplanuojantys pardavinėti tokių prekių.
IKI parduotuvė
IKI parduotuvė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Ši tvarka galios daugiausiai bakalėjos prekėms, kaip kavai, arbatai, miltams, kruopoms, aliejui, kitiems gaminiams, kurie greitai negenda.

Tačiau prekybininkai negalės pratęsti prekybos maisto papildais, mišiniais kūdikiams ir jiems skirtais produktais, taip pat specialiais medicininės paskirties maisto produktais, visos paros raciono pakaitalais svoriui kontroliuoti.

Produktai būtų išdėlioti atskirose lentynose, specifiškai, ryškiai žymimi, taip pat būtų nurodyta data iki kada jais būtų galima prekiauti pasibaigus „geriausias iki“ terminui.

Ekonomikos ir inovacijų ministrės patarėja Grėtė Lelė per svarstymus Seimo komitetuose anksčiau sakė, kad, remiantis Slovakijos pavyzdžiu, tokį maistą pasibaigus terminui būtų galima pirkėjams siūlyti dar 30–45 dienas. Šį terminą nustatys Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija dar turės nustatyti kitus prekybos tokiais produktais reikalavimus, o už maisto saugą ir kokybę atsakys pardavėjai.

15min pasiteiravo didžiųjų prekybininkų nuomonės apie šį sprendimą ir ar kitąmet jų parduotuvių lentynose jau išvysime parduodamus pasibaigusio galiojimo, bet dar tinkamus vartoti produktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius