Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prekybos gigantas „Lidl“ užbaigė logistikos centro statybas, laikas atidaryti parduotuves Lietuvoje

Šią savaitę oficialiai baigtos veiklą Lietuvoje pradedančio prekybos tinklo „Lidl“ logistikos centro Kauno rajone, Ramučių kaime, statybos. Modernų sandėlį su administracinėmis patalpomis įvertinusi valstybinė komisija pripažino jį tinkamu naudoti.
„Lidl“ parduotuvė
„Lidl“ parduotuvė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lidl

Logistikos centro statybos truko kiek ilgiau nei metus. Projekto vertė siekia per 30 mln. eurų. Statinio plotas – per 42 tūkst. kv. m. Iš jų 13,8 tūkst. kv. m skirta šaldymo patalpoms, 1,3 tūkst. kv. m – biurams.

Šio, vieno iš didžiausių Lietuvoje pastaraisiais metais statybos objekto, generalinis rangovas – UAB „Mitnija“.

„Rengiant logistikos centro projektą, daug dėmesio skirta sandėliavimo ir logistikos organizavimo ypatumams, drauge atsižvelgiant į aktualiausias ir moderniausias statybų technologijų tendencijas, – sakė UAB „Lidl Lietuva“ valdybos pirmininkas Radostinas Roussev-Peine. – Džiaugiamės, kad partnerių dėka visus sumanymus pavyko įgyvendinti ne tik nenutolstant nuo pradinės vizijos, bet ir laikantis užsibrėžtų terminų.“

Šiuo metu tebevyksta kelių „Lidl“ parduotuvių įvairiuose Lietuvos miestuose statybos. Konkreti tinklo atidarymo data nėra skelbiama. Nemažai parduotuvių jau yra pastatytos ir visiškai įrengtos. „Lidl“ jau pastatytas ir dar statomas parduotuves nori atidaryti vienu metu.

„Schwarz“ įmonių grupė, kuriai priklauso „Lidl“ parduotuvės, yra viena iš pirmaujančių mažmeninės prekybos maisto produktais įmonių Vokietijoje ir Europoje. „Lidl“ valdo apie 10 000 parduotuvių tinklą ir per 140 prekių paskirstymo centrų 26 Europos šalyse. „Schwarz“ įmonių grupės apyvarta 2014 finansiniais metais, lyginant su ankstesniais, išaugo 7 proc. ir siekė 79,4 mlrd. eurų. Darbuotojų skaičius, lyginant su praėjusiais, išaugo 15 000 ir šiuo metu siekia 350 000.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius