Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prekybos tinkluose „Maxima“ ir „IKI“ pinga pieno produktai

Prekybos tinklas „IKI“ dėl pieno produktų tiekimo kainų peržiūrėjimo susitarė su dar vienu pieno produktų tiekėju – „Žemaitijos pienu“. Tad artimiausiu metu apie 11 „Žemaitijos pieno“ gaminamų pieno produktų „IKI“ parduotuvėse vidutiniškai atpigs apie 7 proc., o kai kurie ir iki 13 proc., skelbia tinklas. Tai – įvairių skonių glaistyti varškės sūreliai, sviestas, grietinė, pienas bei rūgpienis. Apie pieno produktų pigimą paskelbė ir tinklas „Maxima“.
Pieno produktai
Pieno produktai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Praėjusią savaitę prekybos tinklas „IKI“ dėl žemesnių pieno produktų tiekimo kainų sutarė ir su vienais didžiausių pieno perdirbėjų  – „Rokiškio pienu“ bei „Vilkyškių pienine“. Tad daugiau kaip 60 „Rokiškio pieno“ produktų jau atpigo apie 8 proc., o kai kurie net iki 17 proc. Kito tiekėjo – „Vilkyškių pieninės“ –  pieno produkcijos kaina prekybos tinklo parduotuvėse mažėjo apie 10 proc.

„Pastebime, jog pirkėjai yra jautrūs kainų pokyčiams ir mieliau renkasi tuos pieno produktus, kurių gali įsigyti žemesne kaina. Taigi, kalbamės ir su kitais pieno perdirbėjais, kurių produkcija prekiaujame, ir tikimės, jog ir su jais pavyks sutarti dėl žemesnių pieno produkcijos tiekimo kainų“, – pranešime spaudai cituojamas „IKI“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis.

Lyginant pieno produktų kainas šių metų sausį su tuo pačiu laikotarpiu pernai metais, matyti pieno produktų kainų mažėjimo tendencija – šiemet atpigo pienas, tokie pieno produktai kaip pieno gėrimai, kefyras, tepami sūriai, įvairūs pieno produktų desertai. Šių pieno produktų kaina mažėjo iki 10 proc. Labiausiai iš jų pigo įvairūs sūriai. 

Pinga ir „Maximoje“

Pieno kainos mažinamos ir visose „Maxima“ parduotuvėse visoje Lietuvoje. Tarp labiausiai atpigusių produktų – dauguma grietinės rūšių, kai kurie varškės sūrėliai, lydytas ir fermentinis sūris, pienas, varškė, jogurtas.

Vidutiniškai 8 proc. pigiau kainuos daugelis AB „Žemaitijos pienas“ tiekiamų glaistytų sūrelių.

Parduotuvių lentynose maždaug tiek pat jau atpigo ir šios pieno perdirbimo bendrovės tiekiama grietinė, kefyras, rūgpienis bei sūris.

Maždaug 8 proc. pigiau prekiaujama 76 skirtingų pavadinimų „Rokiškio sūrio“ produktų: pieno, sviesto, jogurto, varškės, sūrio ir kitų.

Buvo skelbta, kad pieno produktų kainos mažinamos dėl pasaulinėje rinkoje jau kurį laiką tendencingai krentančių pieno supirkimo kainų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius