Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras jau laidoja viltis paskirti naują ekonomikos ministrą: greičiausiai to nebus

Premjeras Saulius Skvernelis ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis atmeta galimybes su prezidentu Gitanu Nausėda suderinti kandidatūrą į ekonomikos ir inovacijų ministrus, bet teigia, jog galutinis sprendimas dar nepriimtas.
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Linkstama prie to, kad šiame laikotarpyje greičiausiai gali būti, kad naujo ministro ir nebus. Bet galutinio sprendimo dar nėra“, – žurnalistams Seime sakė S.Skvernelis, antradienį susitikęs su prezidentu.

Pasak jo, naujo ministro nepavyksta rasti dėl kelių aplinkybių, kurių S.Skvernelis kol kas nekomentavo: „Po to, kai priimsime sprendimą, pakomentuosime tiek aš, tiek prezidentas“.

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti aplinkos eurokomisaro pareigas.

Prezidentas G. Nausėda vasario mėnesį atmetė premjero patarėjo Luko Savicko kandidatūrą į ekonomikos ministrus.

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis R.Karbauskis teigė, kad L.Savickas buvo geriausias įmanomas kandidatas. Pasak jo, tai tikriausiai yra pagrindinė priežastis, kodėl nepavyksta paskirti naujo ministro.

„Mes pasiūlėme patį geriausią galimą kandidatą į šį postą, kadangi jis prezidentui buvo nepriimtas, tai kiti kandidatai, kurie galbūt buvo aptarinėjami, tikriausiai nebuvo tokie geri, kaip pirmas pasiūlymas dėl L.Savicko“, – kalbėjo Seimo narys.

„Nėra tinkamesnio, o kai atmeti tinkamiausią, kitą sunku patvirtinti“, – pridūrė jis.

Prezidentas prieš kelias savaites taip pat siūlė ekonomikos ministru tapti Energetikos ministerijos vadovui Žygimantui Vaičiūnui, kuris vadovauja Ekonomikos ir inovacijų ministerijai laikinai. Tačiau tokį pasiūlymą atmetė pats Ž.Vaičiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius