Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Kauno statomai pieno perdirbimo įmonei – valdžios pažadai

Pačių pieno gamintojų statomai pieno perdirbimo įmonei užbaigti trūksta dar 15 milijonų eurų. Kooperatyvo valdybos pirmininkas sako, paramos iš valdžios jie neprašantys, tik siūlo bendradarbiauti, o žemės ūkio ministrė teigia, kad gamykla turi būti baigta statyti ir bent dalį paramos ras.
Pienas
Pienas / Vida Press nuotr.

Po ilgų metų, kalbų, darbų, ginčų ir vėlavimų, žemės ūkio kooperatyvo (ŽŪK) „Pienas LT“ gamykla prie Kauno beveik baigta. Įrenginiai išbandyti, darbuotojų – apie pusantro šimto komanda – surinkta, dar laukiama halalo ir košerinio maisto gamybos sertifikatų.

Kooperatyvo valdybos pirmininkas sako, kad pieno baltymus gaminti ir eksportuoti gamykla pradės po maždaug trijų mėnesių. Tam, kad gaminiai būtų sausi ir juos būtų galima toli vežti, trūksta dar 15 milijonų eurų. Pieno gamintojai jau anksčiau vyriausybės prašė prisidėti prie gamyklos statybos. Kooperatyvo valdybos pirmininkas tvirtina, kad paramos jie neprašo, tik siūlo bendradarbiauti – esą projektas šiaip ar taip bus baigtas iki liepos.

„Kitas iš pasiūlymų – daryti didelio mąsto vertikalios integracijos kooperatyvą, kuris galbūt galėtų apimti didžiąją dalį pieno gamintojų „Valio“ pavyzdžiu, kur valstybės strateginis vaidmuo taip pat reikalingas“, – aiškino ŽŪK „Pienas LT“ valdybos pirmininkas Naglis Narauskas.

Kai kurie Seimo Kaimo reikalų komiteto nariai anksčiau yra sakę nesutiksiantys, kad parama būtų skiriama tik išrinktiesiems ūkininkams, nes taip esą būtų iškreipiama rinka. Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė mano priešingai, esą kooperaciją reikia stiprinti ir „Pienui LT“ bus ieškoma būdų padėti.

Be to, pasak ministrės, kooperatyve yra per mažai narių –200 –, kai esą turėtų būti bent dešimt kartų daugiau. Kooperatyvo vadovai viliasi, kad gamyklai pradėjus dirbti ir pieno gamintojams pajutus realią naudą, kooperatyvo narių daugės. Skaičiuojama, kad gamykla kainuos 41 milijoną eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius