Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

„Prisma“ bei „Iki“ atstumti verslininkai maistu į namus aprūpina visą Kauną

Jau apie pusę metų Kaune veikianti internetinė maisto prekių parduotuvė voverys.lt klientų srautu nesiskundžia, nors laikinosios sostinės gyventojus būtiniausiais produktais aprūpina tik trys kurjeriai. Parduotuvę valdančios MB „Emarkus“ direktorius teigia, kad vis dažniau parduotuve naudojasi ir emigrantai, joje užsakydami produktus savo tėvams bei giminaičiams.
Internetinė parduotuvė voverys.lt
Internetinė parduotuvė voverys.lt

„Elektroninė prekyba šiuo metu yra ant bangos. Susidomėjimas ja Kaune buvo, ir mes užpildėme šią spragą“, – paklaustas apie verslo pradžią teigė „Emarkus“ vadovas Emilis Markulis, kurio pagrindinis darbas susijęs visai ne su mažmeninė prekyba.

Suprasti akimirksniu

  • Voverys.lt projektu „Prisma“ ir „Iki“ nesusidomėjo
  • Įmonė turi tik tris vairuotojus
  • Kaune prekės pristatomos tik darbo dienomis vakare
  • Kaip vieną iš „Fresh Market“ nesėkmės veiksnių voverys.lt vadovas įvardijo žemus įkainius

Vyriškis vadovauja įmonei „Totus Data“, užsiimančiai elektronine komercija bei IT paslaugomis, ir su kolegomis iš šios bendrovės ir nusprendė vystyti voverys.lt projektą.

Vilniuje veikianti barbora.lt prekes klientams tiekia iš „Maxima“ prekybos tinklo parduotuvių, o štai voverys.lt projektu didieji mažmeninės prekybos rinkos žaidėjai nesusižavėjo.

„Bandėme susisiekti su UAB „Palink“ („Iki“ valdanti bendrovė), šnekėta su „Prisma“ generaliniu direktoriumi, bet jie atsisakė bendradarbiavimo su mumis“, – pasakojo E.Markulis.

Dėl šios priežasties įmonei neliko nieko kito, kaip tik susirasti mažesnį prekių tiekėją, kuriuo tapo UAB „Lutra“. Būtent pastarosios įmonės darbuotojai ir surenka visas klientų užsakytas prekes, kurias po laikinąją sostinę išvežioja trys „Emarkus“ dirbantys vairuotojai.

Tiesa, jie tai daro jau tada, kai daugeliui kauniečių darbo diena būna pasibaigusi – nuo penktos iki devintos valandos vakaro. Anot E.Markulio, kurjeriams toks darbo laikas patogus, nes be šio, jie turi ir kitą darbą dienos metu. Vis dėlto, apie ilgesnes prekių pristatymo valandas įmonė šiuo metu taip pat svarsto.

Pasak E.Markulio, jeigu internetinėje parduotuvėje prekės užsakomos iki antros valandos dienos, jos gali būti pristatytos į namus dar tą pačią dieną.

Nors atsiskaityti už užsakytas prekes galima ir grynaisiais, tačiau, verslininko teigimu, sulaukiama nemažai atsiskaitymų kreditine kortele iš užsienyje gyvenančių lietuvių, užsakančių prekes savo pagyvenusiems tėvams ar kitiems giminaičiams.

Apie iššūkį barbora.lt vyravimui elektroninės maisto prekybos rinkoje neseniai paskelbė ir įmonė zzz.lt, kuri veiklą planuoja pradėti nuo Kauno. Vis dėlto, E.Markulis tikino, kad kol nėra matomas realus zzz.lt vizijos įgyvendinimas, tol nėra pagrindo komentuoti konkurentų darbo.

Tiesa, apie tam tikras naujoves klientams voverys.lt jau svarsto.

„Galvojame apie prekių iš ūkininkų tiekimą. Ūkininkai dabar patys jau veža savo prekes į daugiabučių kiemus ir ten pardavinėja. Norime juos sujungti ir pristatyti patogią vartotojams platformą“, – ateities planais dalijosi E.Markulis.

Paklaustas, ko pasimokė iš bankrutavusios bendrovės „Fresh Market“, buvusios maisto prekių prekybos internetu Lietuvoje pioniere, „Emarkus“ direktorius teigė, kad minėtoji įmonė prekes nemokamai pristatydavo perkant bent už devynis eurus, o tokia suma nuostolinga.

Voverys.lt prekes nemokamai pristato tik perkant bent už 29 Eur, o į kauniečių namus veža tik jiems išleidus ne mažiau 19 Eur. Tiesa, tokiu atveju už pristatymą reikia sumokėti papildomą eurą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius