Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Profsąjungai atmetus naują „General Motors“ pasiūlymą, darbuotojai tęsia streiką

Jungtinių Valstijų automobilių gamybos milžinei „General Motors“ ir JAV automobilių pramonės darbuotojų profsąjungai „United Auto Workers“ (UAW) vėl nepavyko pasiekti susitarimo dėl bendrovės gamyklų darbuotojų darbo sutarčių pakeitimų.
„General Motors“
„General Motors“ / Reuters/ Scanpix nuotr.

UAW viceprezidentas ir vyriausiasis derybininkas Terry Dittesas savaitgalį pareiškė, jog derybinė padėtis pablogėjo, nes automobilių gamintoja tik šiek tiek pakeitė ankstesnį profsąjungos atmestą pasiūlymą, rašo agentūra „Dow Jones“.

Tuo tarpu dar penktadienį derybų dalyviai vylėsi, kad jiems pavyks pasiekti susitarimą, kuris leistų užbaigti jau tris savaites besitęsiantį streiką. T.Dittesas profsąjungos nariams nusiuntė laišką, kuriame nurodė, jog derybininkai rado sutarimą sveikatos apsaugos ir nuolatinio laikinų darbuotojų įdarbinimo galimybės klausimais.

Didžiausiai JAV automobilių gamintojai ir UAW vis nerandant susitarimo dėl darbo užmokesčio, sveikatos draudimo, laikinų darbuotojų įdarbinimo ir užimtumo garantijų, nuo rugsėjo 16 dienos streikuoja beveik 50 tūkst. JAV automobilių pramonės darbuotojų.

Streikas, kurį inicijavo UAW, yra ilgiausias bendrovės istorijoje nuo 1970 metų.

Kai kurie analitikai skaičiuoja, jog ši protesto akcija, dėl kurios buvo sustabdytas daugiau kaip trisdešimties „General Motors“ gamyklų Jungtinėse Valstijose veikimas ir palaipsniui sutriko gamyklų Kanadoje ir Meksikoje darbas, bendrovei atsieina 50–100 mln. JAV dolerių per dieną.

O JAV bankas „JPMorgan Chase“ praėjusią savaitę apskaičiavo, jog šis streikas „General Motors“ jau atsiėjo maždaug 1 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius