-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Vainienė: nuo pirmadienio galimybių pasai bus tikrinami prie prekybos centrų įėjimų

Nuo kito pirmadienio galimybių pasai, norint patekti į prekybos centrą, bus tikrinami prie jų įėjimų. Tokią žinią po trečiadienį įvykusio prekybininkų susitikimo su Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovais 15min patvirtino Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdomoji direktorė Rūta Vainienė.
Konferencijos akimirka
Konferencijos akimirka / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Visiems krebždėjo klausimas, ar prekybos centras tikrins prie įėjimo galimybių pasą ar jį atitinkantį dokumentą, ar prie kiekvienos parduotuvės jis bus tikrinamas. Matymai šiuo atveju visiškai sutapo. Ir ministerija, ir Vyriausybė mato, kad patikra turi būti prie įėjimo į prekybos centrą ir jokių išimčių ten viduje veikiančioms prekybos ar paslaugų vietoms neturi būti teikiama“, – 15min trečiadienio vakarą sakė R.Vainienė.

Tačiau, anot jos, dar lieka klausimas, kaip patikra bus vykdoma mažose nebūtinųjų prekių parduotuvėse, kur nėra apsaugos darbuotojų. Galimi sprendimai dėl to turėtų būti aptarti rytoj įvyksiančiame susitikime.

Bitė nuotr./Galimybių pasas
Bitė nuotr./Galimybių pasas

„Tikrinti prie įėjimo turbūt nerealu, kai viena pardavėja turi aptarnauti ir kasą, ir klientą, ir dar tikrinti. Turėsime papildomai susėsti ir paieškoti sprendimų rytoj. Vyriausybė gal ir turėjo matymą, kad tikrintų prie įėjimo, bet mes aiškinome, kad tai beveik neįmanoma, kai yra vienas darbuotojas ir kasos negalima palikti be priežiūros“, – nurodė asociacijos direktorė.

Pasak R.Vainienės, taip pat kyla klausimų dėl galimybių paso vaikams.

„Yra klausimas, ar reikalingas galimybių pasas, ar kažkokie kiti dokumentai reikalingi. Dar reikia paieškoti formuluočių ir sprendinių“, – tikino R.Vainienė.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./LPĮA direktorė Rūta Vainienė
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./LPĮA direktorė Rūta Vainienė

Be kita ko, ji nurodė, kad dar liko klausimų, susijusių su vaistinėmis.

Nuo pirmadienio, rugsėjo 13 dienos, neturintieji galimybių paso galės patekti tik į pirmo būtinumo prekes parduodančias vietas – maisto parduotuves, vaistines, pašarų gyvūnams, optikos ir optometrijos prekių, trąšų, augalų, sėklų parduotuves, jei jų plotas neviršija 1500 kv. metrų ir jos turi atskirą įėjimą iš lauko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius