Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Raimondo Kurlianskio karjera „MG Baltic“ baigiasi – parduoda ir akcijas, traukiasi iš visų pareigų

Koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis pasitrauks iš visų koncerne užimamų pareigų, o jo turimas akcijas įsigis koncernas. Negana to, naikinama viceprezidento pareigybė. Savo sprendimą parduoti akcijas R.Kurlianskis motyvavo būtinybe susitelkti į artėjantį teisminį procesą.
Raimondas Kurlianskis palieka STT su savo advokatu
Raimondas Kurlianskis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Nebeliks ir kitų vadovų

Koncernas skelbia, kad nuo kitų metų pradžios naikinama koncerno valdyba, viceprezidentų pareigybė ir keičiami visų koncerno valdomų holdingų vadovai.

Taigi pareigų netenka ne tik R.Kurlianskis, bet ir Artūras Listavičius bei Rolandas Vingilis.

Koncernas taip pat taps vieninteliu turto valdymo bendrovės „MG Baltic Investment“ akcininku.

UAB koncernas „MG Baltic“ 2,34 proc. „MG Baltic Investment“ akcijų už neskelbiamą sumą išpirks iš „MG Baltic Media“ vadovo Raimondo Kurlianskio, kuris po sandorio pasitrauks iš visų koncerne užimamų pareigų. 100 proc. UAB koncerno „MG Baltic“ akcijų valdo koncerno prezidentas Darius Mockus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Darius Mockus
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Darius Mockus

„Pokyčiai atspindi koncerno turto nuosavybės pasikeitimus – akivaizdu, kad akcijas konsoliduojant vienose rankose, valdymas turėtų būti paprastesnis. Pasirinktas modelis užtikrina skaidrią ir paprastą struktūrą, taip pat ir šimtaprocentinę pagrindinio akcininko atsakomybę. Gryninant verslo modelį ir rengiantis naujoms investicijoms tokia organizacijos struktūra suteiks galimybę veikti greitai ir, esant reikalui, keisti investicijų kryptį“, – pranešime spaudai pažymi D.Mockus.

R.Kurlianskis teigia, kad susitelks į teismą

Savo sprendimą parduoti akcijas R.Kurlianskis motyvavo būtinybe susitelkti į artėjantį teisminį procesą.

15min primena, R.Kurlianskis yra įtariamas bandymu paveikti politikus, priimant koncernui „MG Baltic“ naudingus sprendimus. Teisėsauga teigė turinti duomenų, kad buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas buvęs parlamentaras Eligijus Masiulis iš R.Kurlianskio yra paėmęs 106 tūkstančių eurų kyšį.

„Žinau, kad prasidėjus teismo procesui nebegalėsiu likti vien pasyviu jo stebėtoju ir tam reikės skirti daug laiko. Akivaizdu, kad dėl to greičiausiai nukentėtų kita veikla, taigi, sprendimas padiktuotas tiek verslo logikos, tiek aplinkybių“, – teigė R.Kurlianskis.

Praėjusią savaitę buvo pranešta, kad „MG Baltic“ viceprezidento Rolando Vingilio kontroliuojama investicijų bendrovė „Extera Baltic“ valdymo įmonei UAB koncernas „MG Baltic“ perleidžia valdomus 25,06 proc. „MG Baltic Trade“ akcijų, o mainais „Extera Baltic“ perims 66,67 proc. nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „MG valda“ akcijų ir taps vienintele šios įmonės savininke.

Primename, kad koncerną „MG Baltic“ sudaro trys koncernai: „MG Baltic trade“, „MG Baltic Investment“ ir „MG Valda“. Koncernas pranešė, kad naują „MG Baltic“ struktūrą sudarys trys įmonių holdingai – „MG Baltic Trade“, „MG Baltic Investment“ ir „MG Baltic Media“.

Neseniai 15min rašė, kad R.Kurlianskio vadovaujama bendrovė „MG Baltic Media“ liepos mėnesį vidutiniškai išmokėjo didžiausias Lietuvoje išmokas darbuotojams – 3 darbuotojams teko po 25 tūkst. eurų. R.Kurlianskis paaiškino, kad akcininko sprendimu buvo išmokėtos tantjemos. Tikėtina, kad jau tada „MG Baltic“ rengėsi struktūriniams pokyčiams, todėl koncerno vadovams išmokėjo solidžias sumas.

„MG Baltic“ yra įmonių grupė, valdanti 80 bendrovių. 2016 m. pabaigoje dirbo 3915 darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius