-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renginių gausa organizatorių nedžiugina: trukdo ribojimai ir vakcinavimo tempai

Nors karantinas šalyje atšauktas, renginių organizatoriai vis dar dirba su apribojimais, dėl kurių vasara džiaugtis neskuba. Pasak jų, žiūrovai bilietus perka atsargiai, dalį atbaido ir galimybių pasas. Taip pat baksnojama pirštu į jaunų žmonių skiepijimo tempus. Tiesa, bilietų platintojas Bilietai.lt mano, kad po ilgos tylos šią vasarą įsigytų bilietų kiekis gali būti iki 40 proc. didesnis nei prieš metus.
Martyno Levickio ir „Mikroorkéstra“ koncertas „Keturi metų laikai“
Lukiškės 2.0 atidarymo akimirka / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Pagal šiuo metu galiojančias taisykles, kai renginys vyksta be galimybių paso, uždaroje erdvėje, turi būti užpildoma ne daugiau 75 proc. visų sėdimųjų vietų. Jei renginys lauke, dalyvių skaičius neribojamas. Abiem atvejais žiūrovai renginį stebi iš sėdimųjų vietų.

Kai renginys vyksta su galimybių pasu, tiek uždaroje erdvėje, tiek ir atviroje dalyvių skaičius neribojamas. Stebėti renginį galima ir iš stovimų vietų.

Maitinimas renginiuose, pasak Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, po liepos 1 dienos nėra uždraustas ir turi būti organizuojamas tam skirtose vietose.

„Atsižvelgiant į tai, kad maisto ir gėrimų prekyba kino teatruose sudaro didelę šio verslo pajamų dalį, Ekonomikos ir inovacijų ministerija jau šio mėnesio pradžioje dėl to kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją“, – 15min informavo ministerija.

Nuomonės dėl bilietų perkamumo išsiskiria

Kaip 15min sakė Lietuvos muzikos verslo asociacijos vadovas Vaidas Stackevičius, liepos mėnesį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, žmonės bilietus į renginius perka ne taip aktyviai.

„Liepos mėnesį mes jau surengėme koncertų ciklus Nidoje ir Palangoje, sekmadienį pradėjome koncertų ciklą Vilniaus universiteto didžiajame kieme, vyko Martyno Levickio koncertas. Nepaisant to, kad M.Levickio koncertas buvo anšlaginis, visi bilietai į koncertą buvo parduoti, tačiau, lyginti su praėjusiais metais, sakyčiau, kad žmonės bilietus į renginius perka vangiau”, – kalbėjo V.Stackevičius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vaidas Stackevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vaidas Stackevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius