Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Revolut“ įkūrėjas ir vadovas: įmonė nekelia jokių grėsmių Lietuvos valstybei

„Pagrindinis mūsų tikslas – Lietuvoje kurti naujos kartos pasaulinio lygio banką, ir kartu su neseniai šalyje pradėtų samdyti specialistų komanda mes be galo džiaugiamės turėdami progą judėti ta kryptimi“, – žiniasklaidai išplatintame komentare teigia „Revolut“ kompanijos įkūrėjas Nikolajus Storonskis.
Nikolajus Storonskis
Nikolajus Storonskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Revolut“ įkūrėjas Nikolajus Storonskis teigia, kad gerbia ir vertina Stasio Jakeliūno pareigą kelti svarbius klausimus, rinkti informaciją apie šalyje veikiančias užsienio kompanijas ir vertinti finansų stabilumą bei saugumą Lietuvoje.

„Esu tikras, kad aš ir mano kompanija buvome pakankamai atviri kalbėdami apie save, savo darbus bei planus Lietuvoje sukurti pasaulinio lygio skaitmeninį banką. Kaip kad anksčiau šįmet rašiau savo atvirame laiške, ir ką paliudija Europos centrinio banko sprendimas suteikti mums specializuoto banko licenciją, „Revolut“ nekelia jokių grėsmių Lietuvos valstybei“, – sako N.Storonskis.

„Mes planuojame startuoti su labai paprastu verslo modeliu, kuriame pirmiausia numatomas paskolų perpardavimas, už kurį sau pasiimsime komisinius. Tai akivaizdžiai yra labai mažos rizikos verslo modelis, kuris negali kelti sisteminės grėsmės valstybei“, – verslo modelį pristatė „Revolut“ įkūrėjas.

Išplatintoje N.Storonskio pozicijoje viliamasi, kad banko atstovų viešai teikiama informacija padeda atsakyti į Stasiui Jakeliūnui kylančius klausimus ir tikinama, kad „Revolut“ atstovai visada pasirengę tiesiogiai pateikti visus atsakymus.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Stasys Jakeliūnas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Stasys Jakeliūnas

„Revolut“ neturi jokių intencijų kištis į Lietuvos politiką, ir mes apgailestaujame, jei kai kurios mūsų komunikacijos žinutės nuskambėjo pernelyg agresyviai. Pagrindinis mūsų tikslas – Lietuvoje kurti naujos kartos pasaulinio lygio banką, ir kartu su neseniai šalyje pradėtų samdyti specialistų komanda mes be galo džiaugiamės turėdami progą judėti ta kryptimi“, – teigia N.Storonskis.

Lietuva gruodį pirmoji Europoje „Revolut“ suteikė specializuoto banko licenciją, kuri leidžia vykdyti veiklą visoje euro zonoje. „Revolut“ vadovas Nikolajus Storonskis viešai paneigė spekuliacijas apie įmonės ryšius su Rusija.

Lietuvos bankas yra išdavęs daugiau kaip 110 licencijų „fintech“ srityje veikiančioms finansų įstaigoms ir teigia, kad prieš suteikiant licencijas „Revolut“, įmonė buvo kruopščiai patikrinta, rašo BNS.

Abejonių dėl „Revolut“ patikimumo ir galimų jo sąsajų su Rusija keliantis komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas teigia su premjeru Sauliumi Skverneliu aptaręs „Revolut“ problemą, bet aiškios jo pozicijos neišgirdęs.

Stasys Jakeliūnas trečiadienį kalbėjo apie naujus „Revolut“ vertinimus ir tyrimus – ketinama kreiptis į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą (NSGK), kad kartu būtų ruošiamas Seimo nutarimas dėl naujo „Revolut“ vertinimo komisijoje, kuri vertina investuotojų atitikimą nacionalinio saugumo interesams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius