Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Roche“ pranešė apie perspektyvius antikūnų derinio naudojimo gydant COVID-19 rezultatus

Šveicarijos farmacijos milžinė „Roche“ antradienį paskelbė perspektyvius kartu su JAV biotechnologijų įmone „Regeneron“ sukurto antikūnų kokteilio, skirto gydyti sergančiuosius COVID-19, klinikinio tyrimo rezultatus.
„Roche“ logotipas
„Roche“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečiosios fazės tyrimo rezultatai parodė, kad antikūnų kasirivimabo ir imdevimabo derinys „sumažina COVID-19 sergančių hospitalizacijų ar mirčių skaičių 70 proc.,“ sakoma pranešime.

Minėtas vaistų derinys taip pat „sutrumpino simptomų trukmę net keturiomis dienomis“ – nuo 14 iki 10 dienų.

Pasak „Roche“, tyrimai buvo atlikti su žmonėmis, kuriems, kaip manoma, grėsė didesnė rizika susirgti sunkia COVID-19 forma – paprastai tai yra vyresnio amžiaus žmonės bei žmonės, turintys rimtų sveikatos problemų.

Kelios farmacijos kompanijos kuria gydymus antikūnais, neleidžiantį virusui daugintis organizme, tikėdamosi rasti veiksmingą gydymą, kuris kartu su vakcinomis padėtų kovoti su naujosiomis viruso atmainomis.

„Roche“ pažymėjo, kad tiriamasis vaistų derinys yra vienintelis monokloninių antikūnų derinys, kuris išlieka veiksmingas susidūrus su paplitusiomis viruso atmainomis, kurių dalis yra labiau užkrečiami ir lemia sunkesnę ligos eigą.

„Roche“ vyriausiasis medicinos pareigūnas ir pasaulinių produktų kūrimo vadovas Levi Garraway pažymėjo, kad „naujų užsikrėtimo atvejų skaičius visame pasaulyje vis didėja, o praėjusią savaitę buvo pranešta apie 3 mln. atvejų.

„Šis tiriamasis antikūnų kokteilis gali suteikti vilties ir tapti nauja galima terapija didelės rizikos pacientams, ypač atsižvelgiant į naujausius įrodymus, rodančius, kad kasirivimabas ir imdevimabas kartu išlaiko aktyvumą prieš pagrindines atsirandančias atmainas“, – sakoma L.Garraway pranešime.

Tyrimo rezultatai bus perduoti reguliavimo institucijoms ir pateikti kitų mokslininkų peržiūrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius