Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Roche“ pratęsė pasiūlymo dėl „Spark Therapeutics“ įsigijimo galiojimą iki liepos pabaigos

Šveicarijos farmacijos milžinė „Roche“ gali nukelti amerikiečių biotechnologijų bendrovės „Spark Therapeutics“ įsigijimą į antrąjį šių metų pusmetį dėl kruopštaus reguliavimo institucijų atliekamo sandorio patikrinimo.
„Roche“ logotipas
„Roche“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis bendrovės pranešimu spaudai, Jungtinių Valstijų federalinė prekybos komisija (FTC) išsiuntė „Roche“ ir „Spark Therapeutics“ užklausas dėl papildomos informacijos ir dokumentų, todėl „Roche“ yra priversta pratęsti savo pasiūlymo įsigyti „Spark Therapeutics“ galiojimą iki kito mėnesio pabaigos.

Vasarį Šveicarijos bendrovė susitarė dėl „Spark Therapeutics“, kuri specializuojasi genų terapijos vaistinių preparatų kūrime, įsigijimo už 4,8 mlrd. JAV dolerių. Bendrovės tikėjosi baigti sandorį antrąjį 2019 metų ketvirtį.

Gavusi „antrąjį“ FTC prašymą, „Roche“ nukėlė pasiūlymo įsigyti „Spark Therapeutics“ termino pabaigą iš birželio 14 dienos į liepos 31 dieną.

Be to, pranešama, kad Didžiosios Britanijos Konkurencijos ir rinkų administracija (CMA) pradėjo tyrimą siekdama nustatyti, ar sandoris priklauso jos jurisdikcijai ir jei taip, ką jis reikštų konkurencijos užtikrinimui.

Kaip buvo skelbiama vasario mėnesį, „Roche“ sumokės „Spark Therapeutics“ po 114,5 JAV dolerio už akciją ir ši kaina yra 122 proc. didesnė už bendrovės akcijų kainą vasario 22 dieną prekybos sesijos uždarymo metu, taigi bendra pirkinio kaina siektų 4,3 milijardo JAV dolerių vertę. Atsižvelgiant į numatomas papildomas piniginių lėšų įplaukas, siekiančias 500 mln. JAV dolerių, bendra sandorio vertė bus 4,8 mlrd. JAV dolerių.

2013 metais įkurta „Spark Therapeutics“ specializuojasi genų terapijos srityje – naujame ir augančiame medicinos segmente – ir kuria vaistus nuo genetinių ligų, tokių kaip aklumas, hemofilija ar degeneracinės nervų ligos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius