Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

RRT: „LTG Infra“ pagrįstai apskaičiavo 29 tūkst. eurų užmokestį „Gargždų geležinkeliui“

Valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) antrinė bendrovė „LTG Infra“ pagrįstai apskaičiavo 29,3 tūkst. eurų užmokestį „Gargždų geležinkeliui“ už 2021–2022 metais tarnybinio traukinių tvarkaraščio galiojimo laikotarpiui skirtus, bet nepanaudotus geležinkelių infrastruktūros pajėgumus, teigia Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT).
LTG Infra
LTG Infra / „Lietuvos geležinkelių“ nuotr.

„Gargždų geležinkelis“ skunde RRT tvirtino, kad viešosios geležinkelių infrastruktūros valdytoja „LTG Infra“ nepagrįstai apskaičiavo šį užmokestį, tačiau RRT skundą atmetė.

RRT Geležinkelių ir pašto reguliavimo grupės vadovė Rita Liuokaitytė pabrėžė, kad „Gargždų geležinkelis“ nesilaikė prašymo atsisakyti skirtų pajėgumų pateikimo termino.

„Teisės aktuose šie terminai yra griežtai reglamentuoti, o viešosios geležinkelių infrastruktūros valdytojas privalo užtikrinti viešosios geležinkelių infrastruktūros panaudojimo efektyvumą. Dėl to konstatavome, kad pareiškėjo skundas nebuvo pagrįstas“, – pranešime sakė R.Liuokaitytė.

„Gargždų geležinkelis“ aiškino, kad įmonei pagal 2021 metų balandžio paraišką buvo paskirti aštuoni viešosios geležinkelių infrastruktūros pajėgumai, tačiau įmonė negalėjo jų panaudoti dėl iš anksto nenumatytų aplinkybių – Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisija praėjusių metų pabaigoje nurodė nenaudoti viešosios geležinkelių infrastruktūros Baltarusijos trąšų gamintojo „Belaruskalij“ produkcijos vežimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius