Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusijoje ir JAV graibstomi sankcijų specialistai

Rusijos darbo rinkoje itin išaugo sankcijų specialistų poreikis. Tai susiję su galiojančiomis Vakarų sankcijomis Rusijai, todėl verslo kompanijos ieško pagalbos, kas galėtų konsultuoti, kai įmonei yra taikomos sankcijos. Kaip rašo RBK, naujos ir dar pakankamai retos specialybės specialistams mokama po 250–500 tūkstančių rublių (3600–7230 eurų) per mėnesį.
Rusijos sankcijos turės įtakos Lietuvos darbo rinkai
Rusijos sankcijos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Personalo atrankos įmonių atstovai sako, kad pastaruoju metu ypač ieškoma specialistų, kurie supranta apie verslo ribojimą, rizikas, sankcijas. Tokiems darbuotojams mokami ir priedai.

Jų poreikis pradėjo augti dar 2014 metų pavasarį, kai buvo paskelbtos pirmosios sankcijos, o šį rudenį paklausa jau stabilizavosi. Iš tokių darbuotojų paprastai reikalaujama teisinio arba finansinio išsilavinimo, anglų kalbos mokėjimo ir streso kontrolės.

Tokie specialistai turi greitai sužinoti, ar kompanija, su kuria klientas nori turėti verslo ryšių, nėra patekusi į sankcijų sąrašą, ar tarptautinis bendradarbiavimas nėra ribojamas.

Sankcijų ekspertų ypač ieško investiciniai fondai, kurie priklauso didiesiems bankams ir kurie tvarko oligarchų, patekusių į juoduosius sąrašus, pinigus. Kaip teigė teisinių konsultacijų bendrovės „Dentons“ partneris Artiomas Žavoronkovas, konsultuojantis sankcijų klausimu, tokių specialistų ieško konsultacinės bendrovės. Tačiau didžiausią poreikį jaučia Rusijos bankai. Sankcijų specialistų personalo paieškų tarnybose dairosi „Sberbank“, VTB, „Junikredit“, „Raifaisenbank“ ir kiti.

Teigiama, kad Rusijos finansų organizacijoms, kurios jau papuolė po sankcijų giljotina, specialistai reikalingi tam, kad dar labiau neįsmuktų į naujas sankcijas, o tai keltų grėsmę ir verslo partneriams.

Bankams, kurie nepateko į juoduosius sąrašus, tokie specialistai reikalingi tam, kad į juos ir nepatektų. Beje, JAV tokie specialistai jau dirba kelios dešimtys metų, mat teisinėse kontorose įprasta praktika turėti ir sankcijų specialistus. Ypač jų paklausa padidėjo 2014 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius