TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 08 /18:25

Rusijos žiniasklaida: „Vičiūnai“ gavo Rusijos valdžios leidimą parduoti gamyklą Kaliningrade

Lietuvos „Vičiūnų grupė“ gavo Rusijos valdžios institucijų sutikimą parduoti gamyklą, kurios pajėgumai viršija 120 000 tonų per metus, skelbia Rusijos laikraštis „Kommersant“.
Viči
Viči / Ukrainos nacionalinė korupcijos prevencijos agentūra

Pasak laikraščio, vyriausybinė užsienio investicijų kontrolės komisija 2024 m. vasarį pritarė „Vičiūnai-Rus“ pardavimui.

„Kommersant“ žiniomis, galimas pirkėjas susijęs su bendrove „Unifrost“, kuri yra viena didžiausių žuvies ir jūros gėrybių importuotojų. Krabų lazdelės Rusijoje turi nuolatinę paklausą ir užtikrina gerą pelningumą, teigia ekspertai.

Kaip rašo „Kommersant“, bendrovė planuoja perleisti reikalavimo teises pagal paskolos ir skolos sutartis, kurių bendra vertė 29,4 mln. JAV dolerių ir 1,86 mln. eurų (2,89 mlrd. rublių pagal penktadienio centrinio banko kursą), „Ocean Group Management Company“ naudai, leidiniui komentavo Dmitrijus Gabyševas, „Peregrine Capital“ vykdomasis direktorius. Pasak su sandoriu susipažinusio šaltinio, „Ocean Group Management Company“ gali veikti „Unifrost“, kuri yra stambi žuvies ir jūros gėrybių importuotoja ir platintoja, interesais.

Pačioje ataskaitoje, kurią turi BNS, „Unifrost“ pavadinimas neminimas – joje tik rašoma, kad valdymo įmonės „Gruppa Okean“ naudai numatoma perleisti reikalavimo teises pagal paskolų ir skolos sutartis tarp „Viciunai-Rus“ ir Estijos „Viciunai-Nordic“ – jų bendra suma siekia 29,4 mln. JAV dolerių ir 1,86 mln. eurų.

„Artimiausiu metu planuojamas vienintelio bendrovės dalyvio pasikeitimas“, – teigiama ataskaitoje.

Joje nurodoma, kad Rusijos vyriausybės užsienio investicijų kontrolės komisija vasario 5 dieną pritarė 100 proc. Sovetske esančios „Viciunai-Rus“ akcijų pirkimo-pardavimo sandoriui.

BNS žiniomis, sandoris galutinai turėtų būti baigtas šią savaitę.

„Vičiūnų grupės“ vienas iš savininkų, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis parduoti verslą Rusijoje žada jau dvejus metus – nuo Rusijos pradėto karo Ukrainoje, tačiau iki šiol pažado taip ir neištesėjo.

Dėl šios priežasties Ukraina „Vičiūnų grupę“ įtraukė į karo rėmėjų sąrašą.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, „Gruppa Okean“ įsteigta Sankt Peterburge 2023 metų birželį, tačiau jos savininkai Rusijos valstybiniame juridinių asmenų registre neskelbiami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius