Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ balandį–birželį patyrė 185 mln. eurų nuostolį

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ pirmąjį šių finansinių metų ketvirtį fiksavo nuostolius, nes koronaviruso pandemija sumažino oro kelionių paklausą ir privertė viso pasaulio oro linijų bendroves nutupdyti lėktuvus, pirmadienį pranešė grupė.
„Ryanair“ lėktuvas
„Ryanair“ lėktuvas / „Scanpix“ nuotr.

Dubline įsikūrusios „Ryanair“ nuostoliai sumokėjus mokesčius ketvirtį, kuris baigėsi birželi mėnesį, siekė 185 mln. eurų, ​​nurodyta veiklos rezultatų ataskaitoje.

Tuo tarpu tuo pačiu laikotarpiu metais anksčiau bendrovė fiksavo 243 mln. eurų grynąjį pelną.

Visgi pačios bendrovės prognozės dėl 200 mln. eurų sieksiančių nuostolių neišsipildė.

Keleivių skaičius pirmąjį finansinių metų ketvirtį sumažėjo 99 proc. iki vos 0,5 mln. keleivių, palyginti su 42 mln. keleivių pirmąjį finansinių metų ketvirtį 2019-aisiais, o daugiau nei 99 proc. bendrovės orlaivių liko be darbo.

Pardavimai sumažėjo nuo 2,312 mlrd. eurų iki 125 mln. eurų.

COVID-19 pandemija sudavė itin stiprų smūgį pasaulinei aviacijai, nes karantinas ir sienų uždarymas pakenkė kelionių paklausai ir nurėžė pelną bei privertė imtis skausmingų išlaidų mažinimo priemonių. Dalis bendrovių bankrutavo, o dalis buvo priverstos kreiptis pagalbos.

„Praėjęs ketvirtis buvo pats sudėtingiausias per 35 metų „Ryanair“ istoriją. COVID-19 nutupdė grupės laivyną beveik keturiems mėnesiams – nuo kovo vidurio iki birželio pabaigos, nes ES valstybių narių vyriausybės įvedė draudimus skrydžiams ir kelionėms bei taikė karantino priemones“, – teigė Airijos vežėja paskelbtame pareiškime.

„Per šį laiką grupės oro linijų bendrovės repatrijavo klientus ir vykdė gelbėjimo skrydžius įvairių ES šalių vyriausybių užsakymu, taip pat skraidino medicininės pagalbos ir apsaugos priemones Europoje“, – pridūrė bendrovė.

Liepos 1 dieną „Ryanair“ atnaujino didžiąją dalį savo tinklo skrydžių ir siekia šį mėnesį įvykdyti maždaug 40 proc. savo tvarkaraščio. Tikimasi, kad rugpjūtį šis skaičius išaugs iki 60 procentų, o rugsėjį – ir iki 70 procentų.

„Ryanair“ pirmadienį pridūrė, kad iš viso tikisi pervežti 60 mln. keleivių per 2020–2021 finansinius metus (iki kovo mėnesio). Tai reikštų 60 proc. mažiau įprasto keleivių srauto.

Visgi viskas priklausys nuo to, ar nekils antroji COVID-19 banga.

Savaitgalį Didžioji Britanija – reikšminga „Ryanair“ rinka – nusprendė pakartotinai įvesti karantiną skrydžiams iš Ispanijos, kur daugėja užkrato atvejų.

Reaguodama į koronaviruso sukeltą nuosmukį, „Ryanair“ planuoja atsisakyti 3 000 darbo vietų, o ateityje galbūt ir dar daugiau.

Praėjusią savaitę bendrovė pranešė planuojanti uždaryti savo Frankfurto-Haho bazę Vokietijoje ir pareiškė, kad gali būti uždaryta ir daugiau bazių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius