Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Ryanair“ padvigubino metinių nuostolių prognozę dėl omikron plitimo

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ trečiadienį pareiškė, kad koronaviruso omikron variantas turės didelį poveikį jos finansiniams rezultatams, ir daugiau nei dvigubai padidino metinių nuostolių prognozę.
Lėktuvų stebėjimas Vilniaus oro uoste
„Ryanair“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Šiuo metu Airijos oro linijų bendrovė prognozuoja 250–450 mln. eurų siekiančius nuostolius iki kovo truksiančiais finansiniais metais, palyginti su anksčiau prognozuotais 100–200 mln. eurų nuostoliais.

„Ryanair“ pranešime teigiama, kad „omikron variantas ir naujausi vyriausybių įvesti kelionių apribojimai visoje Europoje labai susilpnino bilietų rezervavimus Kalėdų ir Naujųjų metų laikotarpiu“.

Bendrovė pridūrė, kad „dėl šio staigaus nuosmukio „Ryanair“ šią savaitę taip pat sumažino planuotą sausio mėnesio skrydžių pajėgumą 33 procentais.

Vis daugiau Europos šalių griežtina kelionių apribojimus, o kai kurios šalus atnaujina apribojimus susibūrimams, nes sparčiai didėja užsikrėtimo COVID-19 skaičiumi.

Bendrovė teigė, kad atsižvelgiant į dabartinį neapibrėžtumą, taip pat į tolesnius pokyčius, susijusius su kelionių Europoje apribojimais, ji dar nepriėmė jokių sprendimų dėl vasario ar kovo mėnesių tvarkaraščių mažinimo.

„Ryanair“ teigė, kad naujoji nuostolių prognozė yra labai jautri su pandemija susijusiems įvykiams ir tikisi, kad kai sausio 31 dieną paskelbs trečiojo ketvirčio rezultatus, ji galės pasakyti daugiau apie omikron poveikį kelionėms Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius