Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ryga teisiškai apsisaugojo nuo rusiškų lainerių pirkimo

Latvijos vyriausybė pritarė tam, kad į šalies oro bendrovės „AirBaltic“ susitarimo su akcininkais sutartį būtų įtraukta nauja nuostata, uždrausianti pirkti arba nuomotis Rusijos karinio pramoninio komplekso produkciją. Tai reiškia, kad oro bendrovė negalės pirkti rusiškų lėktuvų „Sukhoi Superjet“, rašo naujienų svetainė newsru.com.
„Sukhoi Superjet“ modelis
„Sukhoi Superjet“ modelis / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Pati „SuperJet“ gaminanti bendrovė „Sukhoi“ nepatenka į Rusijos bendrovių, kurioms Vakarai taiko sankcijas, sąrašą. Vis dėlto, į šį sąrašą patenka jos motininė bendrovė – Rusijos vyriausybės valdoma „Jungtinė lėktuvų korporacija“.

Pastaruoju metu bendrovė vykdo intensyvias derybas su Kanados lėktuvų gamintoja „Bombardier“.

Apie tai, kad „AirBaltic“ svarsto galimybę įsigyti rusiškų lainerių, buvo pranešta lapkričio pabaigoje.

Praėjusią savaitę Latvijos gynybos ministras Raimondas Bergmanis šalies premjerei Laimduotai Straujumai išsiuntė laišką, kuriame teigiama, kad sustiprinus prieš Rusijos bendroves nukreiptas sankcijas, „AirBaltic“ gali iškilti tam tikra rizika perkant rusišką produkciją.

Oro bendrovės valdybos pirmininkas Martinas Gaussas pripažino, kad naujoji į pirkimo sutartį įtraukta nuostata užkerta kelią bendrovei įsigyti Rusijos gamintojo lainerius.

„Galiu patvirtinti, kad „AirBaltic“ nenaudos „Sukhoi“ lėktuvų. Tai nusprendėme kartu su investuotoju. Tikiuosi, kad tai teigiamai įvertins visuomenė“, – sakė M.Gaussas.

Jis pridūrė, kad pastaruoju metu bendrovė vykdo intensyvias derybas su Kanados lėktuvų gamintoja „Bombardier“.

Vis dėlto, anksčiau „AirBaltic“ valdybos pirmininkas pareiškė, kad ekonomine prasme naudingiausias būtų rusiškų lainerių pasirinkimas.

Maža to, būtent galimas „Sukhoi“ pirkimas yra siejamas su investuotojo iš Vokietijos Ralfo Dieterio Montago – Girmeso atėjimu.

Šis verslininkas anksčiau yra dirbęs su Rusijos aviacijos pramonės bendrovėmis. Žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimų, kad vokietis yra pasiryžęs „AirBaltic“ akcijų pirkimui tik tokiu atveju, jei bendrovė įsigis bent penkis rusiškus lėktuvus.

Tačiau vėliau jis patikino, kad tęs bendradarbiavimą su „AirBaltic“ net ir į investicijų sutartį įtraukus punktą dėl draudimo pirkti rusiškus lainerius.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius