-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rygoje pradedamos lietuviško „Akropolio“ statybos, jo lankytojai jausis kaip Kaune

2015 metais Rygoje pradės veikti „Akropolis“. Jo statytojai pasakoja, kad „Maximos“ tragedija Rygoje nepakeitė vietinių požiūrio bendrovę, tačiau dėmesio saugumui, statant prekybos centrą, skiriama kaip niekad daug.
Taip atrodys Rygos „Akropolis“
Taip atrodys Rygos „Akropolis“ / „Akropolis Group“ vizualizacija

„Akropolis Group“ į prekybos centrą Maskavas gatvėje Rygoje investuos per 100 mln. eurų. Bendrovės Plėtros departamento vadovas Arvydas Tyla 15min.lt pasakojo, kad statybos vyksta pagal planą – jau išvalyta  buvusios gamyklos teritorija, praėjusį mėnesį į naują vietą perkeltas didžiulis lietaus vandens kolektorius.

„Planuojame, kad statybų darbai prasidės artimiausiu metu. Šiuo metu finalinėje stadijoje yra objekto statybos darbų generalinio rangovo konkursas – jo nugalėtojas turėtų paaiškėti artimiausiu metu. Kita vertus, neturime tikslo skubinti šio projekto, skiriame daug papildomo dėmesio konstrukcinei ir architektūrinei dalims, tad prie konkrečios statybų pradžios datos nesame prisirišę“, – sakė A.Tyla.

Kiek darbuotojų bus reikalinga statyboms, kol kas nėra aišku – generalinis rangovas ir subrangovai samdys jiems reikalingą žmonių skaičių. Su Rygos „Akropolio“ projektu šiuo metu dirba ir Latvijos specialistai, ir lietuviai, dalyvavę „Akropolių“ Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose projektų vystyme.

„Akropolis Group“ vizualizacija/Taip atrodys Rygos „Akropolis“
„Akropolis Group“ vizualizacija/Taip atrodys Rygos „Akropolis“

„Akropolyje“ veiks ir „Maxima“ parduotuvė.

„Tragedija Rygoje iš esmės palietė kiekvieną ir „Akropolis“ nėra išimtis. Nejuntame, kad požiūris į mus būtų pakitęs, tačiau, ruošdamiesi statybos darbams, ėmėmės papildomų priemonių, kad specialistų būtų dar kartą patikrinti projekto sprendimai“, – sakė A.Tyla.

Jis pasakojo, kad Rygos „Akropolis“ bus šiek tiek panašus į Kauno „Akropolį“. 

„Maskavas projektas Rygoje įgyvendinamas buvusios Kuznecovo porceliano gamyklos teritorijoje. Todėl architektūriniai sprendimai buvo priimami, atsižvelgiant į šios Rygos dalies istoriją, atstatant dalį pramoninių pastatų, kurie labiausiai atspindi senąją Kuznecovo gamyklos dvasią bei laikmetį ir kurie bus integruoti į prekybos centro interjerą. Šiuo požiūriu Rygos „Akropolio“ projektas bus kiek panašus į Kauno „Akropolį“. Kita vertus, Rygos „Akropolio“ projektas numato, kad čia bus įkurtas Verslo centras – panašus į tą, kuris yra šalia Vilniaus „Akropolio“, – pasakojo A.Tyla.

„Akropolis Group“ vizualizacija/Taip atrodys Rygos „Akropolis“
„Akropolis Group“ vizualizacija/Taip atrodys Rygos „Akropolis“

Šiuo metu vyksta ir derybos su galimais patalpų nuomininkais, yra pasirašomos preliminarios sutartys.

„Prekybos centre veiksiančius prekių ženklus įvardinsime vėliau, jau kitais metais, tačiau neabejotina, kad ten veiks ir Latvijos bendrovės, ir lietuviško kapitalo įmonės, ir Vakarų Europoje žinomų prekių ženklų atstovai. Su daugeliu jų ne vienerius metus sėkmingai bendradarbiaujame Lietuvoje ir tikimės šį bendradarbiavimą pratęsti Latvijoje“, – sakė „Akropolio“ atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius