Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Š.Alekna tapo „BaltCap“ partneriu

Baltijos, Šiaurės šalyse ir Lenkijoje veikiančios privataus kapitalo fondų valdytojos „BaltCap“ partneriais tapo Šarūnas Alekna ir Talino komandos narė Eneken Napa.
Šarūnas Alekna
Šarūnas Alekna / Asmeninio archyvo nuotr.

„Šarūno ir Eneken indėlis į pastarojo laikotarpio „BaltCap“ ir valdomų fondų augimą yra itin reikšmingas. Šiuo metu organizacijoje jau turime 11 partnerių, o komandoje iš viso dirba 35 profesionalai. Pastaraisiais metais „BaltCap“ transformavosi ir išplėtė veikimo geografiją, tačiau mūsų siekis užtikrinti spartų vertės auginimą ir surinkti šiam procesui tinkamiausias komandas liko nepasikeitęs“, – pranešime žiniasklaidai sakė vadovaujantis „BaltCap“ partneris Simonas Gustainis.

Prie „BaltCap” fondų valdytojos komandos Š.Alekna prisijungė 2010 metais, jam dalyvaujant sėkmingai užbaigti projektai atliekų tvarkymo rinkoje, kai buvo parduotos bendrovės „Ecoservice“ ir „Eesti Keskkonnateenused“.

„Jis taip pat aktyviai dalyvauja pernai įsigytos „Krekenavos agrofirmos“ virsme – esu tikras, kad greitai tai bus viena pažangiausių maisto perdirbimo įmonių regione. Jo profesionalumas, susitelkimas ir verslo suvokimas yra svarbūs tokių procesų ingredientai“, – tvirtino S.Gustainis.

1995 metais įkurta „BaltCap“ pastaraisiais metais toliau sparčiai augo, o 2019 metais fondų valdytoja pradėjo veiklą Suomijoje, Švedijoje ir Lenkijoje. Tais pačiais metais įmonė įsteigė trečią įsigijimų fondą ir pirmąjį savo rizikos kapitalo fondą.

„BaltCap“ yra pritraukęs 700 mln. eurų į 4 skirtingų strategijų fondus, orientuotus į įmonių įsigijimą, infrastruktūros investicijas, plėtros ir rizikos kapitalą. Bendrovė turi biurus Taline, Rygoje, Vilniuje, Helsinkyje, Stokholme ir Varšuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius