Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Š.Keserauskas: nesėkmingas „Rimi“ ir „Iki“ sandoris – geras signalas investuotojams

Neįvykęs prekybos tinklų „Rimi“ ir „Iki“ sandoris siunčia gerą signalą investuotojams, mano sandorį vertinusios Konkurencijos tarybos pirmininkas Šarūnas Keserauskas.
 Šarūnas Keserauskas
Šarūnas Keserauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Manau, kad siunčiamas labai geras signalas. Pasaulio banko konkurencingumo reitinguose ir kituose reitinguose vienas iš svarbių veiksnių, vertinant šalies konkurencingumą ir patrauklumą investuotojams, yra tai, kiek veiksminga yra konkurencijos politika. Jeigu kas nors matytų, kad konkurencijos priežiūra yra neveiksminga ir leidžiama bet kas, neaišku, ar investuotojams tai būtų pranašumas, ar trūkumas“, – interviu portalui vz.lt teigė Š.Keserauskas.

Pasak jo, jam nėra apmaudu, jog taryba neleido baigti sandorio, nes priešingu atveju dėl susijungimo konkurencija sumažėtų ir atsirastų galimybių kelti kainas.

„Iki“ prekybos tinklą už 213 mln. eurų siekė įsigyti „Rimi Lietuva“, tačiau Konkurencijos taryba neleido užbaigti sandoriui, „Rimi Lietuvai“ neįgyvendinus visų įsipareigojimų – nebuvo rasti tinkami 17-os abiejų tinklų parduotuvių pirkėjai, kurie, Konkurencijos tarybos, manymų galėtų užtikrinti veiksmingą konkurenciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius