Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalta ir niūri žiema naudinga žvakių gamintojams

Šaltuoju metų laiku turėtų būti įprasta namuose šiltą ir jaukią atmosferą kurti deginant žvakes. Tačiau „Jakelio žvakės“ vadovas Edmundas Unguraitis mano kiek kitaip. Verslininko teigimu, šiandien žvakė labiau puošia namus, o ne šildo ar kuria romantiką
Žvakės
Žvakės / Shutterstock nuotr.

„Nujautę ekologijos bumą, mes iš JAV užsisakėme sojų vaško, kuris yra ekologiškas, bet šiek tiek ir brangesnis. Jį išdekoravom, nuvežėm į parodą ir,patikėkite, visi klientai perka parafininę žvakę. Mūsų paskirtis daugiau dekoruoti interjerą, o ne deginti žvakes. Tai pas mus nėra jokių santykių su ekologija, kadangi pabandėm, ir mūsų klientams nepatiko“ , - tvirtino verslininkas.

Žinių radijo laidoje „Verslu ritmu“ pašnekovas tikino, kad žmonėms reikia gražių namus dekoruojančių žvakių, tad jų degimo procesas ar pačių žvakių sudėtis pirkėjams nėra tokia aktuali.

Brangiau mokėti nenori

Ekologiškos žvakės kainuoja brangiau, patikino E. Unguraitis, o pirkėjai nori įsigyti pigesnę prekę. Visgi žvakėms yra keliamos tam tikros sąlygos – jos turi būti tvarkingos, iš parafino, išdekoruotos su geromis medžiagomis.

„Labai sunku pasakyti, į ką atkreipti dėmesį, kai negalima padeginti žvakės. Bet jeigu žvakė, ją pradėjus deginti, rūksta, reiškia dagtis ir žvakės diametras yra neatidirbtas. Jeigu žvakė dega labai aktyviai ir labai greitai išsilydo parafinas, tada vėl blogai – parafinas gali išbėgti ant staltiesių, stalo, netgi padėkliukas, esantis ant stalo, gali neišgelbėti“, - patirtimi dalijosi pašnekovas.

Būtent dėl šių priežasčių, pašnekovo nuomone, reikia iš pat pradžių pasižiūrėti, kaip dega žvakė.

Ryškios žvakės nemadinga

Žvakių gamintojai konkuruoja su lenkiška ir kiniška produkcija. Išsilaikyti rinkoje padeda tai, kad gamintojai gana dažnai keičia žvakių dekorus pagal sezoną ar klientų norus.

„Įmonei, kuri norėtų mus nukopijuoti, būtų labai sunku, nes mes esame labai mobilūs“, - tikino E. Unguraitis.

Prakalbus apie žvakių madas, verslininkas tikino, kad daugelis pirkėjų nenori per ryškių žvakių, todėl dažnai tenka išgirsti prašymą: „slopinkite spalvas“.

„Šiai dienai dekoruojant žvakes tendencija yra pastelinės spalvos. Jos pageidaujamos buvo ir užpernai, ir pernai, ir šiemet“, - patikino pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius