Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Šaltiniai: bankrutavusią „Arvi ir ko“ nori pirkti Marijampolės „Bioprolit“

Verslininko Vidmanto Kučinsko valdytą bankrutavusią bendrovę „Arvi ir ko“ nori įsigyti Marijampolės pašarų gyvuliams ir šalutinių produktų didmeninės prekybos įmonė „Bioprolit“, teigia BNS šaltiniai.
Vidmantas Kučinskas
Vidmantas Kučinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Portale evarzytynes.lt vasario 17 dieną paskelbta, kad už bendrovę aukcione pasiūlyta 2,404 mln. eurų – 100 tūkst. eurų daugiau nei pradinė kaina. „Bioprolit“ atstovė nekomentuoja, ar įmonė pasiūlė tokią kainą aukcione ir ketina įsigyti „Arvi ir ko“.

„Nekomentuoju šių klausimų“, – BNS sakė įmonės direktorė Natalija Radionova.

„Arvi ir ko“ nemokumo administratoriaus įgaliotas asmuo Gintautas Vaškelis BNS patvirtino, kad e. aukcionas įvyko, už juridinį asmenį pasiūlyta 2,404 mln. eurų, tačiau jis sakė negalintis atskleisti potencialaus pirkėjo, nes yra buvę atvejų, kai pirkėjas persigalvoja ir nesumoka pasiūlytos kainos.

„Todėl, kol jis pilnai neatsiskaitė, jokios informacijos apie pirkėją negaliu skelbti“, – BNS teigė G.Vaškelis.

Pasak jo, pirkimo-pardavimo sutartis turėtų būti pasirašyta per nustatytą terminą.

Prieš pustrečių metų įkurtą „Bioprolit“ (anksčiau „Renetas LT“) kontroliuoja du fiziniai asmenys, Registrų centrui pateiktos finansinės ataskaitos rodo, kad 2021 metais ji gavo 6,5 mln. eurų pajamų ir uždirbo 600 tūkst. grynojo pelno.

„Arvi ir ko“ aukcione pasiūlyta įsigyti kaip verslą kartu su turtu, įskaitant investicijas į antrines įmones ir 15,7 mln. eurų viršijančias skolas, dėl dalies kurių tebevyksta ginčai teismuose.

Bendrovės pirkėjas atsirado paskelbus ketvirtąjį aukcioną, ankstesni bandymai parduoti verslą už didesnę kainą nepavyko – gruodžio pradžioje pradinė jo kaina aukcione buvo 4,5 mln. eurų, gruodžio pabaigoje – 3,6 mln. eurų, o sausio viduryje – 2,88 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius