Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaltiniai: G.Žiemelio investicijos Vilniaus oro uoste blokuotos dėl ryšių Rusijoje, Baltarusijoje ir R.Abramovičiaus šešėlio

Kovo mėnesį verslininko Gedimino Žiemelio įmonei „FL Technics“ uždraudus vykdyti plėtrą Vilniaus oro uoste, ši padavė valstybę į teismą. 15min šaltinių duomenimis, tarp vyriausybinės komisijos argumentų stabdyti investicijas – ne tik „Avia Solutions Group“ ryšiai su Rusijos oligarchu statant oro uostą Maskvoje, bet ir galimos sąsajos su Rusijos bendrove „Aeroflot“ ir farmacijos gamykla Baltarusijoje. Lietuvos žvalgybos akiratyje G.Žiemelio verslas atsiduria ne pirmą kartą – jo plėtra stabdyta ir 2015 metais. Nepaisant draudimo plėstis, verslininko įmonė išlaikys didelę įtaką Lietuvos aviacijoje.
Orlaivio ardymo darbai
Orlaivio ardymo darbai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kovo mėnesį vieno turtingiausių Lietuvos verslininkų Gedimino Žiemelio aviacijos grupė „Avia Solutions Group“ susidūrė su plėtros kliūtimis. Jai priklausanti įmonė „FL Technics“ Vilniaus oro uoste nutarė išplėsti savo lėktuvų remonto angarą, tačiau tam pasipriešino Lietuvos Vyriausybė.

2021 kovo 4 dieną vykusio Žvalgybos tarnybos metinio grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimo metu Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius Darius Jauniškis paskelbė turintis informacijos, kuri kelia abejonių dėl „Avia Solutions Group“ veiklos ir patikimumo.

Tačiau kas slypi po šiuo teiginiu, D.Jauniškis taip ir nedetalizavo, kadangi ši informacija yra įslaptinta.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Lėktuvų mechanikų apmokymai virtualioje aplinkoje
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Lėktuvų mechanikų apmokymai virtualioje aplinkoje

Strateginių įmonių sandėrius tikrinanti vyriausybinė komisija, kurioje dirba skirtingų ministerijų, teisėsaugos ir žvalgybos tarnybų atstovai, nepritarė G.Žiemelio įmonės investicijoms. Kovo pabaigoje šią išvadą patvirtino ir plėtrą dėl rizikos nacionaliniam saugumui blokavo Vyriausybė.

Tai jau ne pirmas kartas, kai „Avia Solutions Group“ ir jos savininko Gedimino Žiemelio plėtros planai strateginiuose Lietuvos objektuose yra blokuojami. VSD akiratyje ši įmonė atsidūrusi kone dešimtmetį. Dėl oro uosto Maskvoje statybų su Rusijos oligarchu ir galimų sąsajų su Rusijos Federacijos saugumo ir žvalgybos tarnybomis „Avia Solutions Group“ dar 2015 metais neleista plėstis Šiaulių ir Vilniaus oro uostuose. 2017 m. įmonė išbraukta iš NATO konkursų potencialių dalyvių sąrašo.

15min šaltinių duomenimis, šįkart G.Žiemelio verslas žvalgybai užkliuvo ir dėl naujų priežasčių.

Tad 15min apžvelgia „Avia Solutions Group“ ir jos savininko G.Žiemelio verslo istoriją, kurioje – ir sąsajos su Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui artimais verslininkais, ir farmacijos verslas Baltarusijoje, ir bankrutavusios Lietuvos oro linijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius