TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 07

Samdyti darbuotoją Vilniuje – pigiau nei Zarasuose: verslininkas paaiškino, kaip taip gali būti

Vienintelė Zarasų regione esanti didesnė statybų bendrovė „Langasta“ jau išaugo šį kraštą. Renovavus daugelį daugiabučių, pastačius keletą naujų pastatų savame krašte ji išplėtė veiklą į sostinę. Ir įmonės vadovas netikėtai pareiškia, kad Vilniuje, kuriame atlyginimai vieni didžiausių šalyje, pasamdyti darbuotoją yra pigiau nei Zarasuose. Kaip taip gali būti?
Statybos
Statybos / 15min.lt koliažas

Visas spektras veiklų

Zarasų bendrovė „Langasta“ veiklą pradėjo 2006 m. nuo langų prekybos ir jų montavimo. Tuo jie užsiėmė, kaip teigė įmonės vadovas Alvydas Ribokas, kol buvo maži.

Tačiau vėliau bendrovė žengė į statybų sektorių ir paslaugų spektrą išplėtė – pradėjo statyti naujus pastatus. Visgi atvykstančių ar sugrįžtančių į regionus nėra tiek daug, kad įmonei užtektų naujų namų statybų poreikio, tad pradėjo užsiimti ir senų pastatų renovavimu.

„Šiuo momentu vien Zarasuose esame renovavę tikriausiai 26 daugiabučius“, – 15min pasakojo įmonės vadovas Alvydas Ribokas.

„Dabar Zarasuose yra renovuota turbūt apie 90 proc. daugiabučių, tuoj Ignaliną pasivysime. Zarasai su renovacija yra tarp lyderių Lietuvoje“, – atkreipė dėmesį jis.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Alvydas Ribokas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Alvydas Ribokas

Darbus įmonė vykdo ne tik šiame krašte, bet ir Rokiškyje, Ignalinoje, Švenčionyse, Molėtuose, aktyviai dirba ir Vilniuje.

„Zarasuose baigėme darbus, tai Vilniuje pradėjome renovuoti daugiabučius, – sakė A.Ribokas. – Nėra Lietuvoje tiek daug renovuojančių įmonių, kurios tiesiogiai dalyvauja konkursuose. Dauguma darbų daro subrangovai pas visus, o mes didžiąją dalį darbų darome patys.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius