Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SAS pranešė sumažinusi nuostolius, tikisi pelningesnio vasaros sezono

Skandinavijos oro linijų bendrovė SAS antrąjį ketvirtį sumažino nuostolius, ketvirtadienį pranešė bendrovė, vildamasi švelnesnių dėl koronaviruso įvestų apribojimų šią vasarą.
SAS oro linijos
SAS oro linijos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pelno ataskaita buvo paskelbta kitą dieną, kai Švedijos ir Danijos vyriausybės pranešė apie naują paramos paketą su sunkumais besigrumiančiai vežėjai.

Vasario–balandžio mėnesio SAS grynieji nuostoliai siekė 2,43 mlrd. Švedijos kronų (240 mln. eurų) ir buvo 30 proc. mažesni nei praėjusių metų antrąjį ketvirtį.

Bendrovė taip pat pranešė apie pagerėjusį veiklos pelną „pirmą kartą po pandemijos protrūkio pradžios, palyginti su praėjusiais metais ir palyginti su ankstesniu ketvirčiu“, pabrėždama savo pastangas sumažinti išlaidas.

Visgi keleivių skaičius ataskaitiniu laikotarpiu sumažėjo 140 tūkst., palyginti su pirmuoju ketvirčiu, iki 857 tūkstančių.

Atitinkamai pajamos sumažėjo iki 1,93 mlrd. kronų ir buvo 15 proc. mažesnės nei ankstesnį ketvirtį bei 63 proc. mažesnės nei tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais.

„Augantis paskiepytų žmonių skaičius suteikia tam tikrų vilčių dėl apribojimų švelninimo ir paklausos didėjimo artėjant svarbiam vasaros sezonui“, – sakoma generalinio direktoriaus Karlo Sandlundo pranešime.

Nepaisant to, generalinis direktorius taip pat pažymėjo, kad „daugelis klientų dabar vis dažniau renkasi bilietus užsisakyti daug arčiau kelionės datos, todėl sunku nuspėti, kokia paklausa bus vasarą“.

SAS taip pat teigė besitikinti keleivių pretenzijų iki 150 mln. kronų sumai, kai kovo mėnesį Europos teismas nusprendė, kad klientams turėtų būti atlyginta už trikdžius dėl pilotų streiko 2019 metais.

Praėjusiais metais atsisakiusi 5 tūkst. darbo vietų – 40 proc. visos darbo jėgos – SAS trečiadienį pranešė apie papildomą 3 mlrd. Švedijos kronų kredito liniją iš pagrindinių jos akcininkų Danijos ir Švedijos vyriausybių.

Praėjusių metų gegužę bendrovė buvo gavusi šiek tiek didesnį – 3,3 mlrd. Švedijos kronų – kreditą, o rugpjūtį, pradėjus rekapitalizavimo schemą, Kopenhaga ir Stokholmas padidino savo akcijų paketus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius