Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Saudi Aramco“ pranešė apie 44,6 proc. sumažėjusį pelną trečiąjį ketvirtį

Saudo Arabijos energetikos milžinė „Saudi Aramco“ antradienį pranešė, kad trečiąjį ketvirtį jos pelnas susitraukė 44,6 proc., nes koronaviruso pandemija labai varžo naftos paklausą.
„Saudi Aramco“
„Saudi Aramco“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„2020 metų trečiojo ketvirčio grynosios pajamos siekė 44,21 mlrd. rialų (11,79 mlrd. JAV dolerių)“, – sakoma bendrovės pranešime, palyginti su 21,3 mlrd. JAV dolerių grynosiomis pajamomis tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Per pirmuosius devynis šių metų mėnesius „Saudi Aramco“ grynasis pelnas taip pat sumažėjo 48,6 proc. iki 35,02 mlrd. JAV dolerių, pridūrė bendrovė.

Rezultatai parodo sudėtingą naftos rinkos padėtį, nes pandemijos nulemti ekonomikos sustabdymai trikdo pasaulinę naftos paklausą.

Rezultatai atitinka analitikų lūkesčius, tačiau skiriasi nuo „Saudi Aramco“ varžovių rezultatų, kurios dėl sumažėjusios naftos paklausos patyrė nuostolius.

Liepos–rugsėjo mėnesiais „Saudi Aramco“ rezultatai pagerėjo, palyginti su antruoju ketvirčiu, kai ji uždirbo 6,57 mlrd. JAV dolerių pelną.

„Trečiajame ketvirtyje pastebėjome ankstyvus atsigavimo ženklus dėl pagerėjusios ekonominės veiklos, nepaisant sunkumų pasaulinėse energijos rinkose“, – sakoma „Saudi Aramco“ vadovo Amino Nassero pranešime.

„Mes ir toliau laikomės drausmingo ir lankstaus požiūrio į kapitalo paskirstymą, atsižvelgdami į rinkos nepastovumą. Esame įsitikinę, kad „Aramco“ sugebės susitvarkyti šiais sunkiais laikais ir įgyvendinti savo tikslus“, – pridūrė jis.

A.Nasseras teigė, kad „Saudi Aramco“ buvo įsipareigojusi per trečiąjį ketvirtį akcininkams išmokėti 18,75 mlrd. JAV dolerių dividendų – sumą, viršijančią deklaruotą pelną.

Gruodžio mėnesį „Saudi Aramco“ buvo įtraukta į Saudo Arabijos vertybinių popierių biržos sąrašą po didžiausio pasaulyje pradinio viešo akcijų platinimo (IPO), per kurį bendrovė už 1,7 proc. savo akcijų uždirbo 29,4 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius