Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabija ima nebeteikti naujų užsakymų Vokietijos įmonėms

Vokietijos politika Artimuosiuose Rytuose nepatenkinta Saudo Arabija ima nebeteikti naujų prekių ir paslaugų užsakymų Vokietijos įmonėms, rašo vokiečių leidinys „Der Spiegel“, remdamasis informuotais šaltiniais.
„Bayer“
„Bayer“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Leidinio duomenimis, tokį vidaus nurodymą davė princas Mohammedas bin Salmanas. Pasak „Der Spiegel“, Saudo Arabija, be kita ko, nepatenkinta Berlyno politika dėl Irano.

Viešai nepaskelbtų sankcijų taikiklyje atsidūrė tokios stambios Vokietijos įmonės kaip „Siemens“, „Bayer“ ir „Boehringer“, kurios jau daug metų aktyviai bendradarbiauja su Rijado sveikatos apsaugos ministerija.

Užsakymų draudimas, regis, taikomas ir automobilių gamintojai „Daimler“, kuri Rijadui ir Džidai turėjo pristatyti apie 600 autobusų „Citaro“, praneša „Deutsche Welle“.

„Siemens“ pernai laimėjo maždaug 400 mln. JAV dolerių vertės Saudo Arabijos užsakymą dėl penkių dujų turbinų tiekimo.

„Negalime patvirtinti „Der Spiegel“ pranešimo, dirbame įprastu režimu“, – pareiškė „Daimler“ atstovas. „Siemens“, „Bayer“ ir „Boehringer“ atsisakė komentuoti leidinio pranešimą. Padėties oficialiai nekomentuoja ir Saudo Arabijos vyriausybė.

Tuo tarpu vienas iš vadovaujančias pareigas einančių vokiečių vadybininkų, dirbančių Rijade, iš dalies patvirtino pranešimą apie sankcijas.

„Skausmingos pasekmės jau juntamos sveikatos apsaugos srityje. Užsakymų visų pirma atsisako Saudo Arabijos sveikatos apsaugos ministerija“, – pareiškė jis agentūrai „Reuters“.

Saudo Arabijoje dirba maždaug 800 Vokietijos įmonių. 2017 metais Vokietijos eksportas į karalystę sudarė 6,6 mlrd. eurų ir buvo dukart didesnis negu eksportas į Iraną. Tačiau ši suma sudaro tik 0,5 proc. visos pernykščio Vokietijos eksporto vertės.

Tuo tarpu agentūra „Bloomberg“ praneša, kad Saudo Arabijos valstybinėms agentūroms dar kovo mėnesį buvo nurodyta neatnaujinti ryšių su Vokietijos įmonėmis, išskyrus tuos atvejus, kai jų tiekiamų prekių ir paslaugų negalima pakeisti kitų tiekėjų produktais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius