Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Seimas apsvarstė siūlymą atlikti neplanuotą aplinkosaugos auditą

Seimas ketvirtadienį po svarstymo pritarė siūlymui pavesti Valstybės kontrolei iki gegužės pradžios atlikti aplinkosaugos auditą, Lietuvoje aiškėjant vis naujų taršos incidentų.
2020 metų biudžeto projekto svarstymas
2020 metų biudžeto projekto svarstymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seimo nutarimui, kuriuo neplanuotą valstybinį auditą numatoma atlikti iki gegužės 1 dienos, vienbalsiai pritarė 81 parlamentaras. Seimas šiuo klausimu turės balsuoti dar kartą.

Seimo Aplinkos apsaugos komitetas trečiadienį pasiūlė šį terminą kaip kompromisą tarp anksčiau numatytos balandžio 1 dienos ir Valstybės kontrolės siūlytos liepos 1 dienos.

Auditu būtų vertinamas aplinkos apsaugos ir taršos prevencijos veiklos efektyvumas ir rezultatyvumas. Opozicinių konservatorių iniciatyva auditas planuojamas reaguojant į gaisrą padangų perdirbimo įmonėje Alytuje, nevalytų nuotekų išleidimą į Kuršių marias.

Kaip jau skelbta, Valstybės kontrolė šiemet planuoja užbaigti ir du pernai pradėtus aplinkos apsaugos auditus, vienas jų susijęs su vandens tiekimu ir nuotekų tvarkymu, kitas – su daugiabučių namų atnaujinimu.

Seimas ketvirtadienį po svarstymo pritarė ir vadinamajam „Klaipėdos paketui“ – įstatymų pakeitimams, kuriais griežtinama taršos kontrolė, didinami mokesčiai teršėjams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius