Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitmeninės meistrų platformos kūrėjai „Getfix“ pritraukė 100 tūkst. eurų investiciją

Lietuvių startuolis „Getfix“, mobiliąja programėle padedantis rasti namų meistro paslaugų teikėjus, COVID-19 pandemijos metu pritraukė 100 tūkst. eurų investiciją iš Lietuvos verslo angelų asociacijos (LitBAN). Tai pirmoji rizikos kapitalo investicija pusantrų metų veikiančiam startuoliui. Kauno mokslo ir technologijų parko (Kauno MTP) verslo pre-akceleravimo programoje „Evolut 4.0“ dalyvavę kūrėjai tikisi papildyti skaitmeninę platformą naujomis funkcijomis ieškantiems meistro paslaugų ir praplėsti klientų ratą, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Komanda pristato sprendimą
Komanda pristato sprendimą / Asmeninio archyvo nuotr.

„Lietuvos vartotojai, pandeminei realybei pakeitus gyvenimo ritmą, išaugino itin ženklų užsakomų namų meistrų poreikį. Nors startavome prieš pandemiją, šiandien jau turime stabilų verslo modelį ir galimybes plėtrai centrinėje bei rytų Europoje. Tiesa, tai neįvyks šiemet, visų pirma norime pilnai komercializuoti projektą Lietuvoje“, – sako „Getfix“ bendraįkūrėjas ir vadovas Benas Dobrikas.

Nors karantino metu lietuviai daugiau laiko leido namuose ir ėmėsi namų atnaujinimo projektų, platformoje užsiregistravo daugiau nei 460 savo paslaugas siūlančių meistrų skaičius, ir tai išaugino programėlės populiarumą. Aplikacijos naudotojai gali rinktis ne tik iš smulkių darbų atlikimo: baldų surinkimo, dezinfekavimo, valymo, bet ir ilgesnės trukmės ir apimties remonto darbus, taip namų apsaugos priemonių įrengimo paslaugas.

„Kalbant apie praėjusius metus, tai jie buvo banguoti kaip ir visam paslaugų sektoriui. Šį bangavimą stengiamės išnaudoti maksimaliai, nes kuriant „rinkos“ tipo verslo modelį, abiejų pusių įsitraukimas yra labai svarbus. Įvedus karantiną fiksavome mažėjantį užsakymų skaičių, tačiau gerokai išaugdavo besiregistruojančių paslaugų teikėjų skaičius ir tai netgi suteikė papildomą priežastį platformos patobulinimui“, – pastebi startuolio kūrėjas.

Sukaupti duomenys apie užsakymus ir esamų klientų bazė padeda kurta naujas platformos funkcijas, sprendimus grindžiant realiais klientų poreikiais. Šiuo metu Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Kaune veikianti mobilioji programėlė randa paslaugų teikėjus pagal vietovę, teikiamas paslaugas ir klientų įvertinimus, perduoda užsakymus teikėjams, automatizuotai tvarko atsiskaitymus ir sąskaitas.

Komanda, įsikūrusi Šiauliuose, ieškojo sprendimų, kaip geriau meistrams ir paslaugų užsakovams surasti vieni kitus ir padidinti grįžtančių platformos naudotojų srautą. Pernai startuolis dalyvavo nuotolinėje Kauno mokslo ir technologijų parko verslo pre-akceleravimo programoje „Evolut 4.0“. Programa padėjo išgryninti verslo modelio pristatymą ir susipažinti su platesniu investuotojų ratu.

Į šiauliečių platformą investavo du „LitBAN“ nariai ir vienas nepriklausomas verslo angelas – Andrius Dapkevičius, Lauras Zakarauskas ir Saulius Bakas. „Labiausiai vertinu paslaugos patrauklumą rinkoje ir tinkamą laiką jai. Kas liečia komandą, jos stiprybė yra patirtis marketingo bei technologijų srityse“, – pastebi L.Zakarauskas.

„Getfix“ jau bendradarbiauja su tokiais prekybos tinklais kaip „Jysk“, „Rentway“, „Jupoja“, IRIS“, „Ardena“, „Adma“ naujausias partneris – e. parduotuvė „Bigbox.lt“ ir saugos tarnyba „Argus“. Šiauliečiai taip pat veda derybas su kitais mažmeninės prekybos atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius