Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Skandalo sukrėstas „Danske Bank“ paskyrė naują generalinį direktorių

Pinigų plovimo skandalo sukrėstas didžiausias Danijos bankas „Danske Bank“ turi naują generalinį direktorių – juo paskirtas Chrisas Vogelzangas. Jis iš Nyderlandų anksčiau buvo užėmęs kelis vadovaujančius postus Olandijos banke „ABN Amro“.
Danske bank
Danske bank / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Danske bankas

Vadovavimą „Danske Bank“ jis perima tuo metu, kai kelių šalių institucijos vykdo baudžiamuosius tyrimus dėl atskleistos informacijos apie įtariamą pinigų plovimą per banko filialą Estijoje.

„Jis turi didelę vadovavimo ir verslo bankininkystės sektoriuje patirtį ir per visą savo karjerą spręsdavo sunkius uždavinius bei pasiekdavo gerų rezultatų“, – pareiškė banko valdybos pirmininkas Karstenas Dybvadas.

„Mūsų laukia didžiulė užduotis – toliau stengtis atkurti pasitikėjimą ir kartu plėtoti savo verslą taip, kad jis neatsiliktų nuo klientų lūkesčių ir technologinės plėtros ir užtikrintų, jog mes tebebūtume pirmaujantis Šiaurės šalių bankas.“

Per „Danske Bank“ filialą Estijoje 2007–2015 metais, kaip manoma, buvo pervesta apie 200 mlrd. eurų, kurių kilmė yra įtartina. Dėl to keliose šalyse yra pradėti baudžiamieji tyrimai.

Ankstesnis banko generalinis direktorius Thomas Borgenas atsistatydino 2018 metų rudenį, kai bankas paskelbė teisinių paslaugų bendrovės „Bruun & Hjejle“ atlikto tyrimo rezultatus, kurie parodė „nemažai rimtų“ banko valdymo ir kontrolės sistemų „trūkumų“.

Nuo tada generalinio direktoriaus pareigas laikinai ėjo Jesperas Nielsenas, kuris šį postą užims iki birželio 1-osios, kai darbą pradės Ch. Vogelzangas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius