-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 04 /13:06

„Aruodas.lt“, „Autoplius.lt“ ir kitus skelbimų portalus valdanti įmonė žengs į Londono biržą

Britų investicinei grupei „Apax Partners“ priklausanti įmonė „Baltic Classifieds Group“, valdanti tokius skelbimų portalus Lietuvoje, kaip Aruodas.lt ir Autoplius.lt, penktadienį atskleidė planus žengti į Londono vertybinių popierių biržą. Tai 15min patvirtino „Baltic Classifieds Group“ įmonės vadovas Justinas Šimkus, teigęs, kad pirminis viešas akcijų pasiūlymas (IPO) gali įvykti dar šiemet.
Londono vertybinių popierių birža
Londono vertybinių popierių birža / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Baltic Classifieds Group“ akcijų biržoje ketina išplatinti mažiausiai 25 proc. akcijų.

„Baltic Classifieds Group“ įmonei Baltijos šalyse priklauso bendrovės, bendrai valdančios 12 skelbimų portalų. Didžioji dalis skelbimų verslo sutelkta Lietuvoje.

Lietuvoje šiai bendrovei priklauso portalai „Aruodas.lt“, „Autoplius.lt“, „CVbankas.lt“, „Kainos.lt“, „Paslaugos.lt“, „Skelbiu.lt“.

Estijoje „Baltic Classifieds Group“ valdo 5 portalus, Latvijoje – 1.

„Manau, kad tai didelis pasiekimas, pripažinimas“, – penktadienį paskelbtą naujieną 15min komentavo „Baltic Classifieds Group“ vadovas J.Šimkus.

Paklaustas, ar galima tikėtis, kad į Londono vertybinių popierių biržą įmonė žengs dar šiemet, J.Šimkus patvirtino, kad taip. Jis taip pat atskleidė, kad Baltijos šalyse IPO neplanuojamas.

Įmonė, valdanti automobilių, nekilnojamojo turto ir darbo paieškos portalus, tikisi, kad IPO laisvoje apyvartoje bus tiek naujos, tiek šiuo metu „Apax Partners“ priklausančios akcijos.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Justinas Šimkus
Luko Balandžio / 15min nuotr./Justinas Šimkus

„25 proc. akcijų yra minimalus biržos reikalavimas. Tai dar nėra įvykę, tik ketinimas paskelbtas, todėl šiai dienai nuo platesnio komentaro susilaikome, dar per anksti. Yra griežtos teisinės procedūros, todėl negalime komentuoti“, – sakė J.Šimkus.

Parduota 2019 metais

1999 metais įkurta „Baltic Classifieds Group“ teigia, kad skelbimų portalai Baltijos šalyse per mėnesį sulaukia 69,2 mln. apsilankymų.

2019 metais šį skelbimų verslą Baltijos šalyse „Apax Partners“ įsigijo iš naujienų portalo 15min ir naujienų agentūros BNS savininkų – estų investicijų bendrovės „UP Invest“, kuri vėliau įsiliejo į motininę kompaniją „MM Grupp“.

„Apax Partners“ tai buvo pirmoji investicija Baltijos šalyse.

„Mes tikimės toliau investuoti į BCG, remdamiesi savo veiklos kompetencijos praktika, kad padidintume šių rinkų vertę reklamuotojams ir vartotojams“, – pranešime spaudai tuo metu teigė Tomas Hallas, „Apax Partners“ partneris.

Šis pardavimas ekspertų vadintas vienu didžiausių 2019 metų sandorių. Sandorio vertė neskelblta, tačiau „Verslo žinių“ kalbintų rinkos dalyvių vertinimu, skelbimų verslas galėjo būti parduotas už 375–400 milijonų eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius