Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tris mėnesius uždaryti barai skęsta skolose, bet skubaus atidarymo nenori

Vakaro vaizdai iš sausakimšų didmiesčių gatvių, kuriose įsikūrę populiarūs barai, regis, jau gerokai praeityje. O jau tris mėnesius uždarytos maitinimo ir naktinio gyvenimo įstaigos skaičiuoja nuostolius ir besikaupiančias skolas. Dalis 15min kalbintų įmonių organizuoja trumpalaikes akcijas arba gamina maistą išsinešimui tik tam, kad išlaikytų ištikimiausius klientus, kiti skaičiuoja, kad per karantiną labiau apsimoka iš viso nedirbti. Visgi dauguma sutaria dėl vieno – skubotas atvėrimas padarytų meškos paslaugą, nes galėtų privesti prie trečiosios bangos.
Jaunimo linksmybės Vilniaus gatvėse
Jaunimo linksmybės Vilniaus gatvėse / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Pastarosiomis savaitėmis garsiausiai diskutuojama apie grožio meistrų bei smulkiųjų prekeivių sugrįžimą į darbus. O apie tai, kada galės pradėti veikti seniausiai duris užvėrusios maitinimo įstaigos, ypač barai ir naktiniai klubai, net neužsimenama.

15min nusprendė pasidomėti, kaip sekasi populiarioms Vilniaus ir Kauno pasilinksminimo vietoms, kokiomis nuotaikomis jos gyvena, kaip vertina valstybės paramą ir ar jau norėtų atverti duris.

Kaupiasi skolos

Bendrovės „Savaitgalis šiandien“, valdančios Kauno Laisvės alėjoje įsikūrusį barą „Godo“, savininkas Mantas Urbutis 15min pasakojo išgyvenantis ne pačius linksmiausius laikus. Dabartinę situaciją jis pavadino tragiška.

„Nedirbame, pajamų iš viso jokių neturime, turime tik nuostolius“, –sakė jis.

Nedirbame, pajamų iš viso jokių neturime, turime tik nuostolius.

M.Urbutis kalbėjo, jog naudojasi darbuotojų prastovų kompensavimo mechanizmu. Tačiau šią priemonę jis vadina daugiau pagalba darbuotojams, o ne verslui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius