-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 01 /18:11

Slidinėjimo centrai džiūgauja ir ruošiasi atsivėrimui: ieško darbuotojų, bilietais prekiaus internetu

Vyriausybei leidus nuo antradienio pradėti veikti slidinėjimo centrams Lietuvoje, jų vadovai džiaugiasi, kad „nugalėjo sveikas protas“, ir tikina, jog pasiruošimui gali prireikti iki kelių dienų: susirasti daugiau darbuotojų, patikrinti įrengtas trasas ir pasirūpinti elektronine bilietų prekyba. Tiesa, provincijoje įsikūrę slidinėjimo centrų vadovai apgailestauja, kad dėl galiojančio draudimo judėti tarp savivaldybių pakankamai klientų gali ir nesulaukti.
Liepkalnyje atidarytas slidinėjimo sezonas
Liepkalnis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Liepkalnio“ vadovas Artūras Bielskus 15min teigė besidžiaugiantis tuo, kad „nugalėjo sveikas protas ir leis veikti“. Jis pasakojo, kad trasos jau paruoštos nuo praėjusio ketvirtadienio-penktadienio. Tačiau, kadangi buvo neaišku, kada bus priimtas sprendimas, darbuotojų paieška pradėta tik sužinojus apie Vyriausybės sprendimą nuo antradienio leisti veikti slidinėjimo centrams.

„Reikia pakankamai nemažo darbuotojų skaičiaus. Kadangi nežinojome, leis ar neleis veikti, negalėjome vykdyti tos paieškos. Prieš keletą minučių sužinojome ir pradėjome ieškoti darbuotojų. Kaip greitai surinksime darbuotojus, taip greitai ir bandysime atsidaryti. Stengsimės, jei ir ne pilnai atsidaryti, bent tiek, kiek turėsime darbuotojų“, – sakė jis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Liepkalnio slidinėjimo centras
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Liepkalnio slidinėjimo centras

Per kiek laiko pavyktų surasti darbuotojus? A.Bielskus negalėjo pasakyti. „Darome viską, ką galime“, – patikino pašnekovas ir pridūrė, kad iš viso ieškoma 30–40 žmonių.

Srautai tikrai nebus tokie, kaip įprasta. Jie bus maždaug 3 kartus mažesni.

Pasak A.Bielskaus, srautus ketinama reguliuoti internetu parduodant bilietus. Taip pat bus nurodytas konkretus laikas, kiek ir kuriuo metu bus galima slidinėti.

„Skaičiuosime ir žiūrėsime pagal apkrovimus, bet srautai tikrai nebus tokie, kaip įprasta. Jie bus maždaug 3 kartus mažesni“, – aiškino jis.

Provincijoje įsikūrę slidinėjimo centrai skundžiasi dėl judėjimo ribojimų

Lietuvos žiemos sporto centro Ignalinoje direktorius Bronislavas Cicėnas taip pat teigiamai įvertino Vyriausybės sprendimą nuo antradienio leisti veikti lauko slidinėjimo centrams.

Tiesa, B.Cicėnui nerimą kelia tai, kad draudimas judėti tarp savivaldybių reiškia, jog mažesniuose miesteliuose įsikūrę slidinėjimo centrai klientų gali ir nesulaukti.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Slidinėjimo sezonas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Slidinėjimo sezonas

„Teigiamai priimame šį sprendimą, nes ir ruošėmės, ir viltį turėjome, bet mus labai neramina, kad neleidžia judėti tarp savivaldybių. Vilniui bus normalu, turės klientų, o Ignalinoje... Skambina žmonės iš Visagino, Utenos – jei negalės atvažiuoti žmonės iš kitur, tai Ignalinoje tiek norinčių nėra, kad apkrautų slidinėjimo centrą. Čia tas pats, kas duoda vieną batą, o kito neduoda“, – 15min apgailestavo B.Cicėnas.

„Gal 20–30 žmonių surinksime porai valandų ir mūsų epopėja baigsis“, – pridūrė jis.

Gal 20–30 žmonių surinksime porai valandų ir mūsų epopėja baigsis.

B.Cicėnas svarsto, kad srautas padidės nebent, jei atvyktų žmonės, turintys sodybas ir kito nekilnojamojo turto Ignalinos rajone, bet nesitiki, kad tokių būtų daug. Pasak jo, tokią pat problemą mato ir kiti slidinėjimo centrų, įsikūrusių provincijoje, šeimininkai – pavyzdžiui, Mortos kalno Plungės rajone.

Premjerė Ingrida Šimonytė per Vyriausybės posėdį pirmadienį pabrėžė, kad slidinėjimo centrai dėl judėjimo tarp savivaldybių ribojimų galės aptarnauti tik tuos klientus, kurie gyvena toje pačioje savivaldybėje, kur ir įsikūręs pats centras.

Slidinėjimo centrui Ignalinoje iš Vyriausybės sulaukus žalios šviesos veikti taip pat prireiks kelių dienų pasiruošti – įrengti snieglenčių parką, paruošti keltuvus, viską patikrinti ir sugalvoti, kaip pardavinėti bilietus elektroniniu būdu. B.Cicėnas pagalbos pastaruoju klausimu tikisi sulaukti iš Liepkalnio.

Ignalinoje bus atverta ir lygumų slidinėjimo trasa.

Atsidaryti neplanuoja

Dėl judėjimo ribojimų Kalitos kalno centras Anykščiuose nusprendė neatsidaryti.

„Mes neplanuojame atsidaryti, nes tarp savivaldybių likę judėjimo apribojimai, o pas mus tiek vietos gyventojų nebus“, – BNS sakė Anykščių rajono savivaldybės administracijos direktorė Ligita Kuliešaitė.

„Turbūt tokiems kaip mes – mažesniems – neapsimokės, čia Vilniui aktualiau gal“, – pridūrė ji.

Kol kas linkstame neatidaryti, kadangi tik labai nedaug jonaviečių galės tuo pasinaudoti.

Slidinėjimo centro linkusi neatidaryti ir Jonava, tačiau sprendimą kartu su savivaldybe ketinama priimti antradienį.

„Kol kas linkstame neatidaryti, kadangi tik labai nedaug jonaviečių galės tuo pasinaudoti (...) Rytoj spręsime“, – pirmadienį BNS sakė bendrovės „Jonavos paslaugos“ vadovas Edmundas Mulokas.

Jo teigimu, neatidaryti slidinėjimo trasų skatina išlikusi judėjimo kontrolę tarp savivaldybių, draudimas nuomoti inventorių.

„Jeigu inventoriaus nuomoti neleidžia, tada tik labai nedidelė dalis vietos žmonių dalis lieka“, – kalbėjo bendrovės vadovas ir apgailestavo, kad kauniečiams slidinėjimo centras liks nepasiekiamas.

Tuo metu šalia Plungės įsikūręs slidinėjimo centras „Mortos kalns“ lankytojus priimti planuoja jau antradienį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sniego gaminimas Liepkalnio slidinėjimo komplekse
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sniego gaminimas Liepkalnio slidinėjimo komplekse

„Pas mus viskas paruošta. Jau turbūt rytoj ketiname atsidaryti“, – BNS sakė trasas valdančios įmonės vadovas Saulius Gramauskas.

Jis taip pat tvirtino, kad judėjimo kontrolė ir Vyriausybės nustatyti ribojimai veiklai šiek tiek trukdys.

„Aišku, kad trukdys (...) Neapsimoka, bet o ką darysi? Neturime teisės rinktis“, – teigė įmonės vadovas.

„Snow arena“: žiūrėsime, ar nepažeisime Vyriausybės sąlygų

Tiesa, šis Vyriausybės sprendimas galioja tik lauko slidinėjimo trasas turintiems centrams. Druskininkų „Snow arenos“ direktorius Aivaras Kadziauskas atkreipė dėmesį, kad centras turi dvi trasas – uždarą, veikiančią visus metus, ir lauko.

„Galimybės visada yra, su teisininkais aiškinsimės, ar tikrai nepažeisime karantino sąlygų, kad galėtume įgyvendinti slidinėjimą lauke. Problema yra ta, kad keltuvas yra vidinėje trasos dalyje. Bet turime galimybę uždaryti vidinę trasą, kelti keltuvu. Žiūrėsime, ar galėsime priimti svečius. Srautus sukontroliuoti galime, bilietus pardavinėti galime“, – aiškino jis.

Pasak A.Kadziausko, duris arena pasiruošusi atverti „kad ir šiandien“. Tačiau pirmiausiai reikia išsiaiškinti, ar įmonė nepažeis Vyriausybės nustatytų reikalavimų.

„Negaliu pasakyti konkrečiai per kiek laiko išsiaiškinsime. Bandysime kaip įmanoma greičiau susižiūrėti ir priimti sprendimą“, – patikino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius