Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„SME Finance“ pritraukė 120 mln. eurų investiciją

Lietuvos finansų technologijų („fintech“) bendrovė „SME Finance“ iš Jungtinės Karalystės (JK) alternatyvaus turto valdymo įmonės pritraukė 120 mln. eurų investiciją. Su investuotų lėšų pagalba bendrovė planuoja paskolų portfelį šiemet išauginti iki 200 mln. eurų, rašoma pranešime spaudai.
Mindaugas Mikalajūnas
Mindaugas Mikalajūnas / Asmeninio archyvo nuotr.

„Tapome pirmaisiais sektoriaus atstovais Baltijos šalyse, į kuriuos investavo šis JK fondas. Kartu su kitomis pritrauktomis lėšomis investicija leis dar labiau padidinti „SME Finance“ ir „SME Bank“ ekosistemos finansavimo smulkiam ir vidutiniam verslui prieinamumą bei išplėsti paslaugų spektrą. Dėl to planuojame, kad mūsų paskolų portfelis šiais metais paaugs dar trečdaliu – nuo dabartinių 160 mln. iki 200 mln. eurų“, – sako „SME Finance“ generalinis direktorius Mindaugas Mikalajūnas.

Bendrovė BNS teigė negalinti įvardyti JK kompanijos dėl konfidencialumo susitarimo.

Vien per šiuos metus organizacijos paskolų portfelis išaugo 70 proc., nuo 94 mln. iki 160 mln. eurų. Spartų augimą, M.Mikalajūno teigimu, lėmė sukurta unikali „SME Finance“ ekosistema, siūlanti greitus ir individualiai pritaikytus sprendimus smulkaus ir vidutinio verslo sektoriui, kuriam iki šiol buvo itin sudėtinga gauti reikiamą finansavimą.

„SME Finance“ veikia kartu vienoje ekosistemoje su liepos mėnesį veiklą pradėjusiu skaitmeniniu banku „SME Bank“, kuris nuo veiklos pradžios jau pritraukė 20 mln. eurų indėlių iš užsienio.

„Pritraukti indėliai bei paslaugų inovacijos leis mums dar aktyviau skolinti ir padėti verslui augti visose Baltijos šalyse. Artimiausiu metu pasiūlysime ne vieną naują skolinimosi ir lėšų valdymo paslaugą, o dar spartesnį finansavimo sprendimų pateikimą klientams užtikrins mūsų vystomos automatizavimo priemonės ir inovatyvi finansavimo platforma. Su jomis galėsime konkuruoti ne tik Baltijos šalių, bet ir platesnėje Europos rinkoje“, – pasakoja M.Mikalajūnas.

Į smulkų ir vidutinį verslą orientuota „SME Finance“ ekosistema klientus jau greitai aptarnaus vieno langelio principu. Prisijungęs prie „SME Finance“ platformos klientas vienoje vietoje galės gauti visas finansavimo paslaugas. Jeigu klientui reikia bankinių paslaugų, jis nukreipiamas į „SME Bank“, jeigu alternatyvaus finansavimo paslaugų – į „SME Finance“. Sistema, paremta AI sprendimais, leis greičiau ir efektyviau pasiūlyti verslui tinkamiausią sprendimą.

Pasak „SME Finance“ vadovo, iš „fintech“ bendrovės ir skaitmeninio banko sukurtas finansų ekosistemos modelis yra unikalus Baltijos šalyse. Jį ketinama plėsti ir į kitas Europos rinkas – Suomiją, Lenkiją, Vokietiją, Ispaniją.

Šiuo metu finansinei „SME Finance“ ekosistemai priklausančių įmonių klientais yra daugiau kaip 2000 įmonių, beveik 90 proc. suteikto finansavimo atitenka mikro (44 proc.) ir smulkioms bei vidutinėms (45 proc.) įmonėms. Didžiausią dalį portfelio – net 75 proc. – sudaro verslo paskolos (120 mln. eurų), faktoringas – 18 proc. (28 mln. eurų), o lizingas ir veiklos nuoma – 7 proc. (12 mln. eurų).

Antrojo 2021 m. ketvirčio duomenimis, tarp „SME Finance“ ekosistemos klientų pirmauja prekybininkai (34,3 proc.), toliau rikiuojasi gamybos (24,8 proc.) ir paslaugų (14,2 proc.) sektorių atstovai. Daugiau nei 10 proc. portfelyje taip pat turi logistikos sektorius, o po mažiau nei dešimtadalį – statybos, žemės ūkio, nekilnojamojo turto verslo įmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius