-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Socialinis tinklas „Parler“ pateikė naują ieškinį prieš „Amazon“

Socialinis tinklas „Parler“, populiarus tarp buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo šalininkų, trečiadienį pateikė naują ieškinį prieš „Amazon“, nepavykus laimėti bylos pagal ankstesnį ieškinį, pateiktą dėl technologijų milžinės sprendimo nebeleisti platformai naudotis „Amazon“ serveriais.
„Amazon“
„Amazon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Parler“ pateikė naują ieškinį Vašingtono valstijoje, kur yra įsikūrusi „Amazon“ būstinė, tikėdamasi, kad pagal vietos įstatymus dėl šmeižto, sutarčių pažeidimo ir vartotojų apsaugos turės daugiau galimybių laimėti bylą.

Visgi „Amazon“ naujienų agentūrai AFP teigė, kad ieškinys „neturi jokio pagrindo“.

„Kaip parodė įrodymai, pateikti byloje, nagrinėtoje pagal „Parler“ ieškinį federaliniame teisme, platformoje „Parler“ buvo reikšmingo turinio, kuris skatino ir kurstė smurtą prieš kitus, o tai pažeidžia mūsų paslaugų teikimo sąlygas“, – pabrėžė „Amazon“.

„Amazon Web Services“ (AWS) sustabdė „Parler“ platformos talpinimą, nes platforma atsisakė arba negalėjo nedelsdama identifikuoti ir pašalinti tokio turinio, teigė „Amazon“.

Pasak „Parler“, socialinis tinklas iki pašalinimo iš „Apple“ ir „Google“ internetinių prekyviečių turėjo daugiau nei 20 mln. vartotojų, prieš tai, kai AWS nutraukė bendradarbiavimą dėl įtarimų, jog platforma nesugebėjo sustabdyti buvusio prezidento rėmėjų smurto kurstymo prieš sausio 6 dieną įvykusį JAV Kapitolijaus šturmą.

Visgi „Parler“ pavyko rasti naują interneto prieglobos partnerę ir grįžti į internetą.

„Parler“ valstijos teismui pateiktame ieškinyje tvirtina, kad „Amazon“ taikė nesąžiningą verslo praktiką socialinio tinklo atžvilgiu, tuo tarpu laiškas, kuriame teigiama, kad „Parler“ nenori ar nesugeba tinkamai prižiūrėti turinio, yra šmeižikiškas.

„Tikroji priežastis, kodėl AWS nusprendė sustabdyti ir (arba) nutraukti sutartį su „Parler“, buvo ne dėl tariami sutarties pažeidimai, o tai, kad AWS nenorėjo, jog „Parler“ galėtų suteikti naują platformą konservatorių balsams, įskaitant Donaldą Trumpą, arba veiksmingai konkuruoti su kitomis platformomis, tokiomis kaip „Twitter“, – teigia teisininkai Vašingtono valstijoje pateiktame ieškinyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius