Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„SoftBank“ pelną didino ir Saudo Arabijos finansuojamas fondas

Japonijos technologijų bendrovė „SoftBank“ pranešė, kad jos pelnas palyginti su praėjusių metų pirmuoju ketvirčiu išaugo 36 procentais.
Japonijos „Softbank“
Japonijos „Softbank“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po žurnalisto Jamalo Khashoggi nužudymo, „SoftBank“ pareiškė diversifikuosiantis investicijų finansavimo šaltinius, nes didžioji dalis „Vision Fund“ lėšų buvo gauta iš Saudo Arabijos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamalas Khashoggi
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamalas Khashoggi

„SoftBank Group“, kurios mobiliųjų telefonų padalinys padidino valdomą „Yahoo Japan“ dalį nuo 12 iki 45 proc., ketvirtadienį pranešė, kad jos metinis pelnas pasiekė 1,4 trln. jenų (12,8 mlrd. JAV dolerių). Tokijuje įsikūrusi bendrovė nenurodė ketvirčio grynojo pelno ir nepateikė prognozių.

„SoftBank“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Masayoshi Sonas pareiškė, kad netrukus bus pranešta apie antrąjį fondą „Vision Fund“, kuri bus maždaug tokio paties dydžio, kaip ir pirmasis, ir kuris pritrauks naujų investuotojų. Tikslus fondo įkūrimo dydis, data ir struktūra vis dar neapibrėžti.

Pirmasis fondas yra investavęs maždaug 100 mlrd. JAV dolerių. M.Sonas žurnalistams pažymėjo, kad fondo veikla buvo sėkminga.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas susitinka su Masayoshiu Sonu
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas susitinka su Masayoshiu Sonu

Pasak bendrovės vadovo, jis toliau investuos į dirbtinį intelektą ir kitas technologijas, kurios galėtų pasitarnauti tokioms bendrovėms, kaip, pavyzdžiui, pavėžėjimo paslaugų ar medicininių paslaugų bendrovėms, ir padėti numatyti paklausą ar aptikti vėžį labai ankstyvaisiais etapais.

„Dirbtinis intelektas atneš naujovių į visus sektorius“, – pareiškė M.Sonas žurnalistams ir pridūrė, kad vadinamoji interneto revoliucija atgaivino tik reklamą ir vartotojų mažmeninę prekybą.

Fondas „SoftBank Vision Fund“ yra vienas didžiausių investuotojų, turintis 16 proc. „Uber Technologies“akcijų, kurios viešas akcijų platinimas (IPO) numatytas penktadienį.

„SoftBank Group“, kuri taip pat yra investavusi į britų „IoT“ bendrovę „ARM“ ir JAV belaidžio ryšio bendrovę „Sprint“, siūlo interneto ir saulės energijos paslaugas bei yra sukūrusi kalbantį robotą–pašnekovą „Pepper“.

„Sprint“ siūlomą susijungimą su „T Mobile“ vis dar svarsto JAV reguliavimo institucijos.

„SoftBank“ grupės akcijos buvo sulaukusios įvairios sėkmės, tačiau galiausiais jų kursas pajudėjo aukštyn ir per pastaruosius penkerius metus išaugo beveik dvigubai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius