-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Stadiono statyba šalia „Akropolio“ dar domina „Axis Industries“, „KDS grupė“ traukiasi

Beveik prieš metus džiugiai pranešta apie Vilniaus „Akropolio“ pašonėje esančio stadiono statybos ir valdymo konkursą – dešimtimis milijonų eurų vertinamu projektu pradžioje domėjosi kelios bendrovės, tačiau netrukus gali likti tik viena, rašo portalas delfi.lt.
Stadionas ant Šeškinės kalno iš paukščio skrydžio
Stadionas ant Šeškinės kalno iš paukščio skrydžio / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Praėjusią savaitę, pasak Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus patarėjo Aleksandro Zubriakovo, miesto valdžia, siekdama išsiaiškinti jų intencijas dalyvauti konkurse, susitiko su dviem likusiais konkurso dalyviais – bendrovių „Vilniaus nacionalinis stadionas“, kurio 100 proc. akcijų priklauso „KDS grupei“ ir „Axis Industries“ atstovais, galinčiais pateikti preliminarius pasiūlymus iki šių metų spalio mėnesio pabaigos.

Patarėjas taip pat patvirtino, kad iš „Vilniaus nacionalinio stadiono“, savivaldybė gavo raštą, kuriame bendrovė nurodo atsisakanti dalyvauti konkurse. Neoficialiais duomenimis, „KDS grupė“, kurią sudaro „Kauno dujotiekio statyba“ ir kai kurios kitos įmonės, ir jai priklausantis „Vilniaus nacionalinis stadionas“ yra raginama toliau dalyvauti daugiafunkcio komplekso statybų konkurse, esą minėtą raštą savivaldybei ji gali bet kada atsiimti. Jei vis dėlto neatsiims, vieninteliu konkurso dalyviu liks „Axis Industries“.

„Axis Industries“ Rinkodaros departamento vadovė Sigita Dabulė susiklosčiusią situaciją dėl stadiono statybų konkurso portalui pakomentavo taip: „Konkurso medžiagą analizuoja mūsų įmonės darbo grupė. Ji pateiks pasiūlymą bendrovės valdybai ir ši spręs klausimą dėl tolimesnio dalyvavimo arba nedalyvavimo konkurse.“

„KDS grupės“ stambiausia akcininkė yra Nijolė Bartusevičienė, 30 proc. akcijų priklauso vadovui Petrui Sabaliui, smulkesnis akcijų paketas – Rokvaldui Bartusevičiui. „Axis Industries“ priklauso „Icor“ įmonių grupei, iki 2010 metų vadintai „Rubicon“ ir siejamai su verslininku Andriumi Janukoniu. Kartu su prancūzų „Veolia“ „Icor“ iki šio pavasario valdė „Vilniaus energiją“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius