Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suburta pusė reikalingo personalo Kauno kogeneracinei jėgainei

Veiklą 2020 m. pradėsianti Kauno kogeneracinė jėgainė sėkmingai buria darbuotojų komandą. Prie jau dirbančios projekto įgyvendinimo grupės prisijungė dar 16 savo srities profesionalų. Šiuo metu ir toliau vykdomos darbuotojų atrankos – planuojama, kad iš viso jėgainėje dirbs iki 40 specialistų, – teigiama „Lietuvos energijos“ pranešime spaudai.
Kauno kogeneracinė jėgainė
Kauno kogeneracinė jėgainė / Lietuvos energijos nuotr.

Po darbo atrankos procedūrų įdarbinti 5 pamainos vadovai ir 10 operatorių, kurie, pradėjus veikti jėgainei, užtikrins sklandų ir nepertraukiamą jos darbą. Šiuo metu jie supažindinami su kogeneracinių jėgainių technologija Energetikų mokymų centre. Baigę profesinės kvalifikacijos kėlimo kursus, jie atliks praktiką vienintelėje Lietuvoje veikiančioje kogeneneracinėje jėgainėje „Fortum Klaipėda“.

Pasak Kauno kogeneracinės jėgainės generalinio direktoriaus Ramūno Paškausko, Kaune statoma atliekas energijos gamybai naudosianti jėgainė yra vienas didžiausių pastarojo meto energetikos objektų.

Taip pat toliau buriama ir jėgainės vadovų komanda – prie jos prisijungė Remigijus Koreiva, kuris vadovaus įmonės Remontų skyriui. R.Koreiva Kauno technologijos universitete yra įgijęs energijos technologijos ir ekonomikos magistro laipsnį. Pastaruosius ketverius metus jis dirbo projektų vadovu statomoje Vilniaus kogeneracinėje jėgainėje.

Pasak Kauno kogeneracinės jėgainės generalinio direktoriaus Ramūno Paškausko, Kaune statoma atliekas energijos gamybai naudosianti jėgainė yra vienas didžiausių pastarojo meto energetikos objektų, tad profesinės bendruomenės dėmesio jai netrūksta.

Lietuvos energijos nuotr./Kauno kogeneracinė jėgainė
Lietuvos energijos nuotr./Kauno kogeneracinė jėgainė

„Jėgainės projekte diegiamos naujausios kogeneracinių jėgainių technologijos. Daugeliui tai galimybė išbandyti save naujame profesiniame lygmenyje. Kaunas taip pat nuo seno garsėja energetikos krypties studijomis, tad nemažai kandidatų susivilioja galimybe dirbti arčiau namų“, – sako R.Paškauskas.

Šiuo metu jėgainei ieškomi elektrotechnikos, logistikos, aplinkosaugos bei darbų saugos specialistai. Prie komandos kviečiami prisijungti energetikos aukštąjį ar profesinį išsilavinimą įgiję, darbo patirties turintys specialistai. Taip pat norima pritraukti ir inžinerines studijas bebaigiančius studentus, kuriems bus sudarytos galimybės semtis patirties ir kilti karjeros laiptais. Planuojama, kad visi reikalingi specialistai bendram darbui bus suburti iki metų vidurio. Iš viso numatoma įdarbinti iki 40 darbuotojų.

Tai ne vienintelė didelė darbuotojų atranka, kurią vykdo „Lietuvos energijos“ grupės įmonės. Vilniaus kogeneracinė jėgainė planuoja šiemet pasamdyti apie 70 darbuotojų, daugiausiai – energetikos inžinerijos specialistų.

Šiuo metu darbui Vilniaus kogeneracinėje jėgainėje pradedamos skelbti darbuotojų atrankos, o didžiausios iš jų numatytos 2019 metų viduryje. Bus ieškoma įvairių sričių specialistų, kurie prižiūrės jėgainės darbą.

Primename, kad Kauno kogeneracinė jėgainė statoma Kauno Laisvosios ekonominės zonos (LEZ) teritorijoje. Ji savo komercinę veiklą pradės 2020-aisiais, o šiemet bus išbandomi jėgainėje sumontuoti įrenginiai.

Naujoji Kauno kogeneracinė jėgainė pigiau pagamins apie 40 proc. Kauno miestui reikalingos šilumos bei 94 tūkst. namų ūkių reikalingos elektros energijos. Skaičiuojama, kad, pradėjus veikti šiai jėgainei, Kauno gyventojai kasmet sutaupytų apie 15 mln. Eur, nes sumažės atliekų tvarkymo mokesčiai bei atpigs šiluma. Kol jėgainės nėra, išrūšiuotos ir perdirbti netinkamos atliekos vis dar keliauja į sąvartyną. Taip pat jėgainės veikla prisidės prie strateginio šalies siekio – energetinės nepriklausomybės.

Projektą įgyvendina bendra „Lietuvos energijos“ ir „Fortum Heat Lietuva“ įmonė „Kauno kogeneracinė jėgainė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius