Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 17 /16:59

Sulaikytas „Latvijas tilti“ vadovas Genadijus Kamkalovas nušalintas nuo pareigų

Kyšio davimo Klaipėdos uosto vadovybei įtariamas ir sulaikytas „Latvijas tilti“ valdybos pirmininkas Genadijus Kamkalovas nušalintas nuo pareigų.
Eurai
Eurai / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 Krata

„Latvijas tilti“ BNS pranešė, kad įmonės stebėtojų taryba nusprendė dėl G.Kamkalovo pradėti tarnybinį patikrinimą.

„Yra gauta informacija apie atsakingo bendrovės darbuotojo Genadijaus Kamkalovo sulaikymą Lietuvoje. Deja, šiuo metu turima informacija yra nepakankama ir negali būti pagrindu jokioms konkrečioms išvadoms.

Bet kuriuo atveju, „Latvijas tilti“ mano, kad pastarieji įvykiai turi būti kruopščiai ištirti, ir yra pasirengusi šiuo klausimu bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis. „Latvijas tilti“ Stebėtojų taryba priėmė sprendimą dėl G.Kamkalovo nušalinimo nuo tarnybinių pareigų vykdymo ir nusprendė pradėti tarnybinį patikrinimą“, – teigiama pranešime.

Apie kitus šešis „Latvijas tilti“ sulaikytus vadovus įmonė neužsimena.

Per kratas „Latvijas tilti“ paimta 300 tūkst. eurų grynųjų

Latvijos kovos su korupcija biuras (KNAB) per kratas kelių ir tiltų statybos bendrovėje „Latvijas tilti“ paėmė 300 tūkst. eurų grynųjų, sako biuro vadovas.

„Ketvirtadienį kompiuteriai, telefonai ir keli šimtai tūkstančių eurų buvo paimti ir šeši asmenys sulaikyti procesinių veiksmų metu, įskaitant daugiau nei 20 kratų“, – žurnalistams teigė Jaroslavas Strelčonokas. Jis pridūrė, kad iš viso paimta 300 tūkst. eurų grynaisiais.

Pasak jo, Latvijos biuras kartu su Lietuvos Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka du tyrimus: vieną – dėl įtariamo „Latvijas tilti“ valdybos pirmininko Genadijaus Kamkalovo kyšininkavimo Klaipėdos uoste, kitą – dėl Rygos miesto tarybos departamento skelbto konkurso, kuriame, jo žožiais, yra viena didžiausių Latvijos statybos įmonių. J.Strelčonokas neįvardijo, kad tai „Latvijas tilti“.

Jis patvirtino, kad abu tyrimai susiję – juose dalyvaujantys asmenys yra susiję su nusikalstamomis veiklomis, įskaitant piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, klastojimu, papirkinėjimu.

„Latvijas tilti“ iki šiol viešai nepateikė savo pozicijos, nors per „Nasdaq“ Rygos biržą pranešė skelbsianti esminę informaciją, dėl to prekyba jos akcijomis yra sustabdyta.

„Latvijas tilti“ valdybos pirmininkas Genadijus Kamkalovas už bendrovei finansiškai naudingus sprendimus įtariamas davęs kyšį Klaipėdos jūrų uosto direkcijos infrastruktūros direktoriui Gediminui Zumarui. Atliekant ikiteisminį tyrimą, abu jie ketvirtadienį sulaikyti, pareigūnai atliko kratas Klaipėdos uosto direkcijoje. Be to, Latvijoje sulaikyti dar 6 „Latvijas tilti“ darbuotojai.

Lietuvos STT tyrimą atlieka bendradarbiaudama su KNAB.

„Latvijas tilti“ yra gavusi 48,9 mln. eurų vertės Klaipėdos uosto užsakymų, o iš viso Lietuvoje – 94,2 mln. eurų vertės užsakymų – be darbų uoste, ji statė Panemunės-Sovetsko aplinkkelį, Geležinio vilko estakadą Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius