Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomijos statybos sektorius nekantrauja įdarbinti prieglobsčio prašytojus

Suomijos statybininkai kalbasi su šalies Įdarbinimo ir ekonomikos ministerija, kad būtų sukurta švietimo sistema prieglobsčio prašytojams, praneša „Helsinki Times“.
Statybininkas (asoc.nuotr.)
Statybininkas (asoc.nuotr.) / „Scanpix“ nuotr.

Statybų sektoriui Suomijoje būtinai reikia pamainos dešimtims tūkstančių darbuotojų, kurie artimiausiais metais išeis į pensiją.

„Mes turime maždaug 30 tūkst. imigrantų, dirbančių įvairiose įmonėse. Esame jau pripratę su jais dirbti“, – sakė YIT viceprezidentas ir Suomijos statybų pramonės konfederacijos valdybos pirmininkas Tero Kiviniemi.

„Darbas yra geriausias būdas integruotis“, – sakė jis.

Statybos įmonės jau dabar siūlo specialias mokymo programas imigrantams. Rezultatas teigiamas: įmonės sugebėjo rasti patikimų darbuotojų.

T.Kiviniemi mano, kad imigrantai labai greitai mokosi.

„Mes turime gerų pavyzdžių YIT. Pavyzdžiui, imigrantas, kuris dirba meistru, mokosi, kad gautų inžinieriaus diplomą“, – pasakojo jis.

2008–2025 metais statybų sektorių Suomijoje paliks apie 66 tūkst. darbuotojų, todėl nežymus mokymosi galimybių padidinimas problemų neišspręs.

Statybininkų paklausa didelė dar ir dėl to, kad kai kurie šio amato besimokantys studentai taip ir nesugeba gauti reikalingos kvalifikacijos. Taigi tie, kurie sugeba ją gauti, turi labai daug galimybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius