Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Šveicarų „Mikron Group“ vasarą atidarys gamyklą Kauno rajone

Šveicarų automatizavimo sprendimų bendrovės „Mikron Group“ padalinys „Mikron Automation“ šių metų vasarą atidarys gamyklą Kauno rajone, pranešė užsienio investicijų plėtros agentūra „Investuok Lietuvoje“.
Kauno LEZ plotas iš viso siekia 534 ha. Iš jų 103 ha Kauno LEZ operatorius subnuomoja klientams, dar apie 20 ha užima infrastruktūra
Kauno LEZ / Projekto partnerio nuotr.

Pagrindinė šios įmonės veiklos kryptis bus pramonės automatizavimo modulių gamyba, kurie daugiausiai skirti automobilių pramonei. Per kelis ateinančius metus „Mikron“ žada suburti iki 50 specialistų komandą, kurią sudarys mechanikos technikai, mechanikos ir kontrolės inžinieriai, elektrikai, tiekimo grandinės vadovai ir kiti darbuotojai.

Artimiausiu metu „Mikron“ žada pradėti samdyti darbuotojus, o gamybos operacijas pradėti šių metų vasarą.

„Iš to, ką matėme, Lietuva ir konkrečiai Kaunas atitinka mūsų lūkesčius. Kalbant apie logistiką, geras susisiekimas su mūsų kitomis gamyklomis Vokietijoje ir Šveicarijoje ir klientais Centrinėje ir Rytų Europoje padės pristatyti gaminius laiku”, – sako „Mikron Automation“ generalinis direktorius Lietuvoje Christophas Schelzke.

Tuo metu ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius teigia, kad Kauno regionu užsienio investuotojai pradėjo domėtis po Vokietijos automobilių komponentų gamybos milžinų „Helia“ ir „Continental“ atėjimo.

„Mikron“ sprendimas rodo ir augantį bendrovių, kuriančių šioje industrijoje naudojamus pramoninius įrengimus, susidomėjimą. Tai leis Lietuvos automobilių pramonės klasteriui augti įvairiuose industrijos segmentuose“, – teigia V.Sinkevičius.

„Mikron“ kuria, gamina ir parduoda automatizavimo sistemas, kurios padeda vykdyti itin tikslius ir produktyvius gamybos procesus. Grupėje iš viso dirba daugiau nei 1,3 tūkst. darbuotojų, įmonė turi padalinius Vokietijoje, Singapūre, Kinijoje ir Jungtinėse Valstijose.

2017 metais bendrovė gavo 245,5 mln. eurų pajamų, 15 proc. daugiau nei 2016-aisiais.

„Mikron“ akcijos yra kotiruojamos Šveicarijos SIX Swiss akcijų biržoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius