Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Švyturys-Utenos alus“ nusitaikė į Baltarusiją

Lietuvos parduotuves užtvindžius pigiam alui iš Baltarusijos, šalies aludariai planuoja atsakomuosius veiksmus, nors su kaimyninės šalies alaus kaina jie neketina rungtis, informuoja „Lietuvos rytas“.
Alus
Alus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Iki šiol Baltarusijoje parduodavome vos 5 proc. viso mūsų į užsienį išgabenamo alaus. Tačiau šiais metais nusiteikę eksportą į šią šalį padidinti bent penkis kartus ir manome, kad tai – visiškai reali užduotis“, – sakė bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Didžiausia Lietuvos alaus darykla ketina Baltarusijos prekybos tinkluose pardavinėti anaiptol ne pigiausius savo gaminius:„Tenykštė rinka – bambalinė, bet yra pakankamai žmonių, kurie perka užsieninį “Premium„ kategorijos alų. Į juos ir orientuosimės – siūlysime “Švyturio„ tradicinės kolekcijos rūšis. Atlikome apklausų, kurių duomenys rodo, kad tenykščiams vartotojams mūsų alaus skonis labai priimtinas. Telieka rasti galimybių, kaip šiek tiek sumažinti kainą“.

Konkuruoti su Baltarusijos aludariais Lietuvos aludariai priversti nelygiomis sąlygomis. Mat dėl kaimyninės šalies ir Europos Sąjungos sutarčių į Lietuvą importuojamam alui netaikomas muito mokestis, o baltarusiai mūsų šalies aludarių produkciją apmokestina kaip reikiant – pasak R.Viršilo, dėl to ten mūsiškio alaus kaina yra apie 30 proc. didesnė nei Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius