-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„T-Mobile“ įjungė savo pirmąjį 5G tinklą Jungtinėse Valstijose

Vokietijos telekomunikacijų bendrovė „T-Mobile“ pirmadienį pranešė įjungusi pirmąjį penktosios kartos (5G) mobiliojo ryšio tinklą. Tinklas veiks visoje Jungtinių Valstijų teritorijoje, nors ryšys ir bus lėtesnis, nei dauguma tikisi.
„T-mobile“
„T-mobile“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečioji pagal dydį telekomunikacijų bendrovė Jungtinėse Valstijose teigė, kad jos 5G tinklu naudosis 200 mln. gyventojų žmonių ir kad jis bus pranašesnis už varžovių „Verizon“ ir „AT&T“ 5G paslaugas, pradėtas teikti šiais metais.

„Šios dienos žingsnis iškelia „T-Mobile“ į lyderės, turinčios didžiausią 5G tinklą šalyje, pozicijas“, – sakoma bendrovės pranešime.

„T-Mobile“ pridūrė, kad ketina patobulinti ir išplėsti savo 5G tinklą, jei užbaigs planuojamą susijungimą su varžove „Sprint“. Sandorį patvirtino JAV reguliuotoja, tačiau kelios valstijos mėgina jį užginčyti teisme.

„T-Mobile“ sistema veikia žemų dažnių juostoje, leidžiančioje pasiūlyti didesnį greitį nei dabartiniai 4G tinklai, tačiau mažesnį už didžiausią pažadėtą ​​5G ryšio greitį. Visgi bendrovė vadina naująjį tinklą „tikru, standartų pagrindu sukurtu 5G ryšiu“.

„Sukūrėme 5G tinklą, kuris prieinamas daugiau žmonių didesniame skaičiuje vietų, ir tai tik pradžia“, – teigė bendrovės prezidentas technologijų klausimais Neville Ray.

„T-Mobile“ pardavinės 5G telefonus, kurie gali veikti tinkle, įskaitant „OnePlus 7T Pro 5G McLaren“ ir „Samsung Galaxy Note10 + 5G“.

Šiuo metu kelios šalys kuria savo 5G tinklus, kurie, kaip manoma, paskatins naujoves įvairiuose sektoriuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius