Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Taksi vairuotojai organizuoja plataus masto streiką „Uber“ IPO išvakarėse

Pavėžėjimo paslaugas teikiantys vairuotojai, kurie naudojasi specialiomis programomis, įskaitant valdomomis „Uber“ ir „Lyft“, nusprendė gegužės 8 dieną surengti bendrą streiką, likus visai nedaug laiko iki planuojamo viešojo „Uber“ akcijų platinimo.
„Uber“
„Uber“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip teigiama Niujorko taksi vairuotojų profsąjungos (NYTWA) pranešime spaudai, Niujorko taksi vairuotojai nenaudos pavėžėjimo paslaugų programos trečiadienį nuo 7 iki 9 valandos ryto. Streikas vyks ir daugelyje kitų JAV miestų, taip pat Londone – didžiausioje „Uber“ rinkoje.

Vairuotojai reikalauja, kad pavėžėjimo paslaugų bendrovės užtikrintų jų užimtumą ir padidintų darbo užmokestį. Daugelis taksi vairuotojų skundžiasi, kad bendrovės gali užblokuoti jų profilius sistemoje ir taip nutraukti bendradarbiavimą, nepaaiškindamos tokių veiksmų priežasties.

„Uber“ yra paskelbusi apie planus įvykdyti viešąjį akcijų platinimą (IPO) gegužės pradžioje, tačiau tiksli data dar nežinoma. Tikimasi, kad šis IPO bus didžiausias šiemet.

„Lyft“, pagrindinė „Uber“ varžovė JAV rinkoje, kovo pabaigoje pasiūlė savo akcijas po 72 JAV dolerius už vienetą. Preliminarios prekybos pirmadienį metu bendrovės akcijų kursas siekė 61 JAV dolerį už akciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius