Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Tarptautinės trąšų gamintojos „Yara“ verslo paslaugų centrui Lietuvoje vadovaus Z.Matonienė

Keičiasi vienos didžiausių pasaulyje mineralinių trąšų gamintojų – „Yara International“ Europos verslo paslaugų centro padalinio Lietuvoje vadovas. Nuo šiol padaliniui Lietuvoje vadovaus viena iš pirmųjų „Yara“ verslo centro Lietuvoje darbuotojų Zuzana Matonienė. Tarp artimiausių naujosios vadovės planų – tolesnė bendrovės plėtra: planuojama, kad prie „Yara“ kitamet prisijungs 130 finansų srities specialistų. Taip pat kompanija daug dėmesio skirs esamų procesų harmonizavimui ir organizacijos paruošimui ateičiai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Zuzana Matonienė
Zuzana Matonienė / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Verslas

„Yara International“ – tai Norvegijos kompanija, veikianti 60-yje pasaulio valstybių, kurioje dirba apie 17 tūkst. darbuotojų. „Yara“ Europos verslo paslaugų centras Vilniuje įsikūrė 2018-ųjų pabaigoje. Per šį laikotarpį kompanija ne tik sparčiai plėtėsi, bet ir patyrė ne vieną pasikeitimą. Vienas svarbiausių pokyčių – tai naujojo padalinio vadovo paskyrimas. „Yara“ Lietuvoje vadovaus Zuzana Matonienė, kuri tikisi pagerinti klientų patirtį bei akcentuoja socialiai atsakingos veiklos svarbą.

„Jau dabar Europos verslo paslaugų centras yra atsakingas už aukščiausios kokybės produktų tiekimą ir kitus klientams reikalingus sprendimus visoje Europoje. Visgi darbas mūsų srityje pasižymi itin dideliu plėtimosi ir augimo potencialu, todėl keliame sau tik ambicingiausius tikslus“, – teigia Z.Matonienė.

Naujoji vadovė tikisi, kad Vilniuje įsikūręs „Yara“ centras gali prisidėti prie pasaulinės reikšmės pokyčių: „mūsų laikų problemos reikalauja visų darbo sektorių įsitraukimo. Kompanijoje ypatingai akcentuojame socialiai atsakingos veiklos ir technologinės modernizacijos suderinimą. Pavyzdžiui, visai neseniai „Yara“ pristatė pirmąjį pasaulyje pilnai autonominį konteinerinį laivą, padėsiantį per metus sutaupyti 1000 tonų CO2 emisijų, kurias sukurtų mažiau tvarios alternatyvos“.

Jau dabar galvojama ir apie tolimesnę ateitį: „pandemija mūsų ne tik nesulaikė, bet ir paskatino išspręsti egzistavusius iššūkius bei suteikė visas galimybes optimizuoti tiekimo procesus ir susitvarkyti su augančiais užsakymų kiekiais. Lietuvoje galime nuosekliai plėstis: matome, kad čia nestinga savo srities specialistų, galinčių užtikrintai įsilieti į tarptautinę kompaniją. Šiuo metu su mumis dirba virš 300 darbuotojų, tačiau nuolat augame ir prisiimame vis reikšmingesnes funkcijas, tad artimiausioje ateityje galime tikėtis ir dar bent 130 naujų darbuotojų. Kitamet besidarbinantiems siūlysime gana plačią pozicijų įvairovę, nes ieškosime tiekimo grandinės specialistų, duomenų analitikų, pirkimų specialistų ir kitų“, – sako Z.Matonienė.

„Yara“ verslo centras Lietuvoje ir toliau sieks palaikyti aukščiausius tarptautinius standartus atitinkančią bei visapusį darbuotojų augimą skatinančią darbo aplinką. Z.Matonienė „Yara“ verslo centre dirba jau ketvirtus metus, o savo profesinį kelią pradėjo ir vadovavimo patirtį sukaupė gofruotojo kartono pakuotes ir stendus gaminančioje bendrovėje „Smurfit Kappa“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius